Καλεντάρι

  • Home
  • /
  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 12 ΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 12 ΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 12 ΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στα πλαίσια μελέτης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ που θα εξετάσει μεταβολικές, δομικές μυϊκές αλλαγές και επιλεγμένες βιοχημικές αποκρίσεις καθώς και την αγωνιστική τακτική σε παρατεταμένο τρέξιμο υπομέγιστης έντασης, θα διοργανωθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (Ευελπίδων 2) αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 12 ωρών εντός σταδίου. Το διάστημα πριν τον αγώνα (13-15 Μαρτίου 2023) θα προηγηθεί εργομετρική αξιολόγηση των συμμετεχόντων (εκτίμηση παραμέτρων καρδιαναπνευστικής αντοχής). Κατά την διάρκεια του αγώνα (ανά 3 ώρες) θα γίνει μέτρηση του μεταβολισμού (ρυθμός κατανάλωσης ενεργειακών υποστρωμάτων), ενώ θα πραγματοποιηθούν και τρεις (3) αιμοληψίες (πριν την εκκίνηση, στις 6 ώρες και με την ολοκλήρωση του αγώνα) για την αξιολόγηση επιλεγμένων βιοχημικών δεικτών. Επίσης θα γίνει υπερηχογράφημα πριν και μετά την προσπάθεια στο γαστροκνήμιο για τη μελέτη των δομικών αλλαγών του μυ.

1. Ημερομηνία Αγώνα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

2. Ημερομηνία εργομετρικών αξιολογήσεων

13-15 Μαρτίου 2023 (Θα υπάρξει ενημέρωση για την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα προσέλθει ο κάθε δοκιμαζόμενος).

3. Ώρα εκκίνησης

Α’ Ομάδα 10-12 δρομέων : 7:00 πμ, Β’ ομάδα 10-12 δρομέων: 8:00 πμ

4. Τοποθεσία Στάδιο στίβου Πανελληνίου Γ.Σ. (Ευελπίδων 2, ΕΔΩ)

5. Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι μεταξύ 20 και 60 ετών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον άλλους 2 αγώνες υπερμαραθωνίου δρόμου (>42,2km).

6. Όριο συμμετοχών – δικαίωμα συμμετοχής

Στον αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν έως και 24 δρομείς

7. Χρονομέτρηση – Έπαθλα

Θα χρησιμοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (RFID) για καταγραφή της απόστασης που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες (και live αποτελέσματα). Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλιο συμμετοχής. Με το πέρας της μελέτης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά αναφορά με τα ατομικά τους στοιχεία (εργομετρική αξιολόγηση, επίδοση, μεταβολικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά και τις μυϊκές δομικές αλλαγές) αλλά θα προγραμματιστεί και

συνάντηση επεξήγησης των αποτελεσμάτων της μελέτης με σημαντικές εφαρμογές σε μελλοντικούς αγώνες υπεραπόστασης.

8. Τροφοδοσία

Θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερό, ζυμαρικά, φρούτα και μπάρες.

9. Δήλωση συμμετοχής Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ, Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

10. Υγειονομική κάλυψη

Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη σε κάθε περίπτωση. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία γιατρού και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική καρδιολογική εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα και το πρωτόκολλο των μετρήσεων επικοινωνήστε με τον κ. Χατζάκη Προκόπη κ.Φ.Α. M.Sc. (τηλ, 6975425021)