Καλεντάρι

  • Home
  • /
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ  2024 4ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ  2024 4ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

4ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ  2024 10:00ΠΜ

10 χλμ. Για ενήλικες-6 χλμ για περιπατητές.

 1000μ. & 300μ.για παιδιά.

 

Ο φετινός  αγώνας είναι αφιερωμένος στην πάλη των εργαζομένων και του λαού της Ανατολικής Αττικής, για την δημιουργία Δημόσιου και δωρεάν Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής  και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) συνδιοργανώνουν  αγώνα ανώμαλου δρόμου  10.000 μ. για ενήλικες, 1.000 μ. για παιδιά (6-9, 10-12) και 300μ. για παιδιά (3-5 ετών), Καθώς και 6000μ για περιπατητές.

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου ΤΠΠΛ (Εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρίας).

Κυριακή 21 Απρίλη 2024  Ώρα 10:00πμ  

(Προσέλευση 1 ώρα νωρίτερα. 9πμ)

 

Σκοπός : Να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος.  

Όροι συμμετοχής: Οι αθλητές θα συμμετέχουν με ευθύνη τους και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις.

Στον αγώνα των 10χιλ. συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών. Μικρότεροι μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή εντός των εγκαταστάσεων του ΤΠΠΛ και βγαίνοντας από την άνω πύλη στο δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης στα 300 μ., συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3χιλ. Τα επόμενα 1800 μ. η διαδρομή είναι ελαφρά κατηφορική.

Ακολούθως φτάνετε στην καμινάδα όπου  έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου, του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.

Περνώντας  κάτω από την καμινάδα μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι  από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ύστερα από 1 χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από την βόρεια πύλη εισόδου του πάρκου.

Οι περιπατητές ακολουθούν την ίδια  διαδρομή με μια μικρή παράκαμψη από το 2ο στο 6ο χλμ. θα υπάρχει ανάλογη σήμανση.

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί, ο πρώτος στα 3,5χιλ. ο δεύτερος στα 7χιλ. και στον τερματισμό.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο αγώνας των 1000 μ.& 300μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση σύμφωνης γνώμης του γονέα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ:

Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό ακολουθούμε τον δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέσω της Λ.Λαυρίου μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο. Στην πρώτη υποχρεωτική κυκλική διαδρομή που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ.

Θα υπάρχει χώρος φύλαξης ρουχισμού.

ΕΠΑΘΛΑ: Θα υπάρχει βράβευση στα 10χιλ.  για  τους 3 πρώτους άντρες και  3 πρώτες γυναίκες

Και αντίστοιχα για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 300μ. και 1.000 μ κάθε κατηγορίας,

(3-5 ετών, 6-9 ετών & 10-12 ετών).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 10ΧΛΜ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΤΛ). ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΙΒΑΝ: GR3101 1014 4000 0014 4003 55807 (Απο άλλη τραπεζα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύβουν τον καταθέτη) ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  4ο ΑΓΩΝΑΣ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΡΟΣΘΕΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ :  ΠΕΜΠΤΗ  17-4-2024

Παρακολουθήστε το βίντεο για τον 4ο αγώνα δρόμου: https://youtu.be/gODrVVvJypk?feature=shared

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε τα στη διεύθυνση: agonasdromoulavrio@gmail.com ή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στο Λαύριο πρωινές ώρες 9-12 όπου θα υπάρχουν και αιτήσεις εγγραφής.    

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. Δημήτρης Μεταξάς 6934468485.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑ :

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ :

ΣΥΜΕΤΟΧΗ:

10ΧΙΛ:

Περπάτημα:

1000μ:

300μ:.

ΦΥΛΛΟ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ :

ΠΟΛΗ :

e-mail :

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Συμμετέχω στον αγώνα 10χλμ/ 6χλμ/1000m/300μ/ που θα διεξαχθεί 21-4-2024 στο Λαύριο με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

                                         Ο δηλών-ούσα