Καλεντάρι

  • Home
  • /
  • Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας ” Ορειβατείν ”, προκηρύσσει τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία FOLOI TRAIL RUN ”ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ”. Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 .

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας ” Ορειβατείν ”, προκηρύσσει τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία FOLOI TRAIL RUN ”ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ”. Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 .

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

« Ο Ρ Ε Ι Β Α Τ Ε Ι Ν »

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας ” Ορειβατείν ”, προκηρύσσει τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία

FOLOI TRAIL RUN ”ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ”.

Τόπος διεξαγωγής: Τ.Κ. Φολόη Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Νομού Ηλείας .

Ημερομηνία: Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 .

Εκκίνηση διαδρομής 20 χλμ. Ώρα 08.30 π.μ.

Εκκίνηση διαδρομής 10 χλμ. Ώρα 09.00 π.μ.

Εκκίνηση παιδικού αγώνα ώρα 09.30 π.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η διαδρομή των 20 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Φολόης, με χρονικό όριο 5 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια στο δάσος και το υπόλοιπο 10% δασικός δρόμος.

Η διαδρομή των 10 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Φολόης, με χρονικό όριο 3 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια στο δάσος και το υπόλοιπο 10% δασικός δρόμος.

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με κόκκινο χρώμα σε εμφανή σημεία, με ταινία έργου και με ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα.

Μετά τον τελευταίο δρομέα της κάθε διαδρομής θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός ( σκούπα )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 01/10/22 από ώρα 10.00 μέχρι 12.00 διάθεση πακέτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα και από 17.00 –19.00 στο Κοινοτικό Γραφείο Φολόης.

Κυριακή 02/10/22 ώρα 07.00 π.μ. Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου, 08.30 εκκίνηση μεγάλης διαδρομής, 09.00 εκκίνηση μικρής διαδρομής,09.30 εκκίνηση παιδικού αγώνα, 12.30 απονομές

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο ( 18 ) έτος της ηλικίας τους.

Ο κάθε αθλούμενος /η αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα .

Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο foloitrailrun@gmail.com ή να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν την …………και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης .

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται ΜΌΝΟ ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα του αγώνα foloitrailrun.webnode.gr και στον σύνδεσμο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του αγώνα στο Facebook: Foloi Trail Run ” το φαράγγι των Κενταύρων» https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=70e87510e83a9193777044ea777688ea&l=GR&g=0

Το κόστος συμμετοχής είναι 15,00 euro για τον αγώνα των 20 χιλιομέτρων και 12,00 euro για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

Για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 . Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας δεν θα γίνουν άλλες εγγραφές.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων με την παρουσία της ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των διαδρομών . Στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού , θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

20 ΧΙΛ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

10 ΧΙΛ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει:

– το Σάββατο 01/10/2022 από τις 10:00 έως 12:00 στην Αμαλιάδα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ήλιδας και από τις 17.00 – 19.00 στο Κοινοτικό Γραφείο στο χωριό Φολόη.

– την Κυριακή 02 /10/2022 από τις 07:00 έως τις 08:00 στο χωριό Φολόη, (σημείο της εκκίνησης και τερματισμού) για τις τελευταίες παραδόσεις των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών , όπου θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των διαδρομών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

1.Αγώνας 20 χλμ. ανδρών: 18 – 29 / 30 – 40 /40- 50 / 50 και άνω.

2.Αγώνας 20 χλμ. γυναικών: 18 – 29 / 30-40 / 40-50 / 50 και άνω.

3.Αγώνας 10 χλμ. ανδρών: 18 – 29 / 30-40 / 40-50 / 50 και άνω.

4.Αγώνας 10 χλμ. γυναικών: 18 – 29 / 30 – 40 / 40-50 / 50 και άνω.

ΕΠΑΘΛΑ

• Οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης των δύο αγώνων 20 και 10χλμ.

• Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες, όλων των παραπάνω αναγραφόμενων κατηγοριών.

• Στον μεγαλύτερο/η ηλικιακά άνδρα ή γυναίκα στο σύνολο των διαδρομών.

• Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν το λιγότερο 6 αθλητές-αθλήτριες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Οι σταθμοί θα είναι πλήρεις με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα : νερό – ισοτονικό – Cola – αλμυρά και γλυκά κ.α.

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους ΔΕΝ θα δίνεται μικρό μπουκάλι νερού από τους σταθμούς. Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Στην διαδρομή των 20 χλμ. θα υπάρχουν 4 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού. Στην διαδρομή των 10 χλμ. θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Η οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid -19 προσαρμόζει όλα τα δεδομένα στο παρακάτω πρωτόκολλο ,(αν αλλάξει μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση ) που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων:

· Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται:

· 200 αθλούμενοι για τον πρώτο αγώνα των 20χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών .

· 200 αθλούμενοι για τον δεύτερο αγώνα των 10χλμ. ,από τους οποίους οι 190 (95%) θα είναι με πιστοποιητικό σε ισχύ νόσησης ή εμβολιασμού και οι 10 (5%) με PCR 72 τελευταίων ωρών ή rapid test 48 ωρών .

Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι έχουν αποδεχθεί τους όρους της διοργάνωσης ,που προβλέπονται από τα ισχύοντα μέχρι τώρα για τη διεξαγωγή αγώνων και θα είναι απαραίτητα ένα από τα παρακάτω έγγραφα:

1.Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

2.Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

3.Τεστ PCR 72 τελευταίων ωρών.

4.Rapid τεστ τελευταίων 48 ωρών.

Διευκρινίζουμε ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού self test δεν θα είναι αποδεκτή

– -Τα παρεχόμενα νερά, ισοτονικά ,ξηροί καρποί και φρούτα στους σταθμούς τροφοδοσίας θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ,χωρίς τη μεσολάβηση των εθελοντών, οι οποίοι θα βρίσκονται για την παροχή βοήθειας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

– Ο χώρος των εκκινήσεων θα είναι οριοθετημένος, οι εκκινήσεις και για τους δύο αγώνες, θα γίνονται τμηματικά σε ομάδες (μπλοκ) .Οι αθλούμενοι θα φορούν τη μάσκα μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης , θα την επανατοποθετούν αμέσως μετά τον τερματισμό και με δεδομένο ότι η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική ,θα μπορούν να

γίνονται και ατομικές εκκινήσεις ,μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.

– Όλοι οι συμμετέχοντες , πριν την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής , θα παραδίδουν το αντίστοιχο αντίγραφο του πιστοποιητικού στη γραμματεία με απαραίτητο έγγραφο για την ταυτοποίηση, αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα.

Ο έλεγχος της εγκυρότητας των πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με την επίσημη εφαρμογή του Υπουργείου. Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω πιστοποιητικά, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς την επίδειξη των παραπάνω εγγράφων .

Οι εθελοντές, το προσωπικό και οι συνεργάτες που θα βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας και των εκκινήσεων θα φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα, θα είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών και θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό υγρό για όσο χρόνο θα παραβρίσκονται στους συγκεκριμένους χώρους. Θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό, καθώς επίσης μάσκες σε κάθε σταθμό διανομής και εξυπηρέτησης τόσο για εθελοντές – συνεργάτες, όπως και για τους συμμετέχοντες- επισκέπτες.

Σε περίπτωση κρούσματος covid19 θα εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη οποιοδήποτε απορρίμματος κατά την διάρκεια της διαδρομής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Από Πάτρα. Το χωριό Φολόη απέχει από το κέντρο της Πάτρας περίπου 80 χιλ. Ακολουθούμε την ευθεία των οδών Ακρωτηρίου – Δημοκρατίας – ΕΟ Πατρών Τρίπολης 111. Στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Αρχ. Ολυμπία – Λάλας. Συνεχίζουμε κ στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Φολόη.

Από Αθήνα. Ακολουθούμε την Ολυμπία οδό και στην συνέχεια την Κορίνθου – Τριπόλεως. Στρίβουμε στην έξοδο Βυτίνα/Αρχ. Ολυμπία. Ακολουθούμε πορεία προς Αρχ. Ολυμπία, στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Φολόη.

Σημ.: Αν χρησιμοποιήσετε GPS ενδέχεται να δείτε διαφορετικές οδηγίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

1. LALAS VILLAGE ( στο χωριό Λάλας 15 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 2624041270 http://lalasvillage.com/

2. ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ( στο χωριό Λάλας 15 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 2624041111

3. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑ ΟΡΗ ( στο χωριό Δίβρη 13 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 2624081323 και 6944534045 https://lampeia-ori.gr

4. ΞΕΝΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ( στο χωριό Δίβρη 13 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 6972501567 και 2624081906

5. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΑΚΧΟΣ ( στο χωριό Αρχαία Πίσα , 25 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 2624022298 και 6937144800 https://www.bacchustavern.gr

6. NIKITAS – VILLAGE ( στο χωριό Κούμανι, 3 χιλιόμετρα από το χωριό Φολόη ) 6974612409 Νικήτας Λινάρδος

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Γεώργιος Καλλιμάνης 6931582159

Ελένη Βασιλικοπούλου 6947892508

Καλλιρόη Ανδριόλα 6945415911

Ηρακλής Αλτιπαρμάκης 6986677340