Καλεντάρι

  • Home
  • /
  • Προκήρυξη 7ου Αγώνα Δρόμου Michel Breal 17-12-23

Προκήρυξη 7ου Αγώνα Δρόμου Michel Breal 17-12-23

Προκήρυξη 7ου Αγώνα Δρόμου Michel Breal

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων, Τριαθλητών Μιλτιάδης Μαραθώνος διοργανώνει τον 7ο Αγώνα δρόμου michel Breal, διαδρομές με 13.7χλμ. 5 χλμ. &1000 μέτρα παιδικός.

«Το Τρόπαιο Νίκης Michel Breal» είναι ένας αγώνας Μνήμης, αγώνας Τιμής καθώς και χειρονομία διεθνούς ευγνωμοσύνης από τους πολίτες και τους αθλητές του Μαραθώνα και όσων νοιώθουν Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς στον Εμπνευστή της ιδέας του Μαραθωνίου Δρόμου. Με την αθλητική διοργάνωση αυτή επιθυμούμε να αποδώσουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για έναν μεγάλο πνευματικό άνθρωπο που δεν ετιμήθη ποτέ από τις τάξεις των Δρομέων και άλλων επίσημων φορέων και που σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι Μαραθωνοδρόμοι ανά τον κόσμο τρέχουν σε

περισσότερους από 3.000 Μαραθωνίους αναγνωρισμένους διεθνώς σε όλες τις Ηπείρους.

Ο σημαντικός αυτός αγώνας 13,7 χλμ. «Τρόπαιον Νίκης Michel Breal» πραγματοποιείται στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Πόλη του Μαραθώνα μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Ολυμπιακό Προθερμαντήριο / Εθνικό Στάδιο του Μαραθώνα.

Αφετηρία – Τερματισμός

Η Διαδρομή έχει Αφετηρία και Τερματισμό την Ιστορική Αφετηρία της κλασσικής Διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου με μηδενικό βαθμό δυσκολίας. Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και απόλυτα προστατευμένες από την Τροχαία και τους εθελοντές – κριτές. Επίσης θα υπάρχει νοσοκομειακή κάλυψη κατά μήκος του αγώνα. Τουαλέτες εντός του Σταδίου.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 10 ΕΥΡΩ για τον αγώνα των 13.7 χλμ και στα 8 ΕΥΡΩ για τον αγώνα τον 5 χιλιομέτρων, και χωρίς αντίτιμο ο παιδικός αγώνας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α) Ομαδικές εγγραφές: Τα χρήματα που αντιστοιχούν για τους Συλλόγους δρομέων για την ομαδική εγγραφή είναι 6 ευρώ για τα 5 χλμ και 8 ευρώ για τα 13,7 χλμ. Η ομαδική εγγραφή είναι άνω των 10 αθλητών. Β) Για τα Μέλη του ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ η συμμέτοχή είναι στο κόστος των ομαδικών εγγραφών Γ) ΑΜΕΑ δωρεάν συμμετοχή Δ) Μακροχρόνια άνεργοι στο κόστος των ομαδικών εγγραφών Ε) Άνω τον 80 ετών δωρεάν συμμετοχή

Τα χρήματα που αντιστοιχούν για την εγγραφή στον αγώνα της επιλογής σας 5 χλμ η 13.7χλμ θα τα καταβάλλετε, ως κατωτέρω :

Τράπεζα Πειραιώς ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ GR1301721200005120072792053

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην αιτιολογία προς τον δικαιούχο πρέπει να αναφερθεί οπωσδήποτε: Συνδρομή συμμετοχής/ονοματεπώνυμο/5k ή 13.7ΧΛΜ

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει: • Αριθμό συμμετοχής • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση • Συλλεκτικό Αναμνηστικό μετάλλιο για τους συμμετέχοντες που θα

τερματίσουν • Ενυδάτωση

Θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα και αναμνηστικό μετάλλιο μετά την αποστολή των αποτελεσμάτων στον σύνδεσμο για τον οποίο θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση μας. Κατεβάστε το αρχείο ομαδικών εγγραφών εδώ

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στους ανωτέρω αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες για τους αγώνες των 5 και 13,7 χλμ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο για τους αγώνες των 13.7 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων, θα είναι 300 συμμετοχές ανά αγώνα. Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές θα κλείσουν όταν συμπληρωθεί ο ανωτέρω αριθμός.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι ο κάθε αθλητής/τρια τρέχει με δική του/της ευθύνη και ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για την ιατρική κατάσταση του κάθε αθλητή/τριας. Επίσης η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα για αναβολή, ματαίωση ή αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα αν κρίνει ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για την διεξαγωγής του.

Α) Νίκος Βεντούρας Πρόεδρος Μιλτιάδης και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 6976608716 Β) Δημήτρης Φουτράκης Α. Γ.Γ. Μιλτιάδης και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής: 6946901775 Γ) Πέτρος Αλεξανδρής Γ.Γ Μιλτιάδης και Μέλος Οργανωτικής επιτροπής 6974359608 Δ) Σπύρος Ζαγάρης Αντιπρόεδρος Μιλτιάδης και Μέλος Οργανωτικής επιτροπής 6974359608 Ε) Παναγιώτης Ερμήλιος Ταμίας Μιλτιάδη και μέλος Οργανωτικής επιτροπής Υπεύθυνος τμήματος εθελοντισμού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 13,7χλμ–5χλμ- 1000 ΜΕΤΡΑ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος/α δρομέας στον Αγώνα Δρόμου των 13.7χλμ και 5 χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 1000 μέτρων έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 16 ετών, τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Σε όσα παιδιά τερματίσουν θα τους δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Περίοδος Εγγραφών – Όριο Εγγραφών

Η περίοδος των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.Ο κάθε Αγώνας έχει όριο τις 300 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα θα λήξει η περίοδος εγγραφών.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ για το σημείο Εκκίνησης στην αφετηρία Μαραθωνίου πίνουμε νερό για ενυδάτωση.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα: Τον μοναδικό προσωπικό αριθμό σας που και τις παραμάνες που παραλάβατε το Σάββατο πριν τον αγώνα από το κέντρο εγγραφών. Την δική σας προσωπική αθλητική τσάντα με τα απαραίτητα ρούχα και τον

προσωπικό αριθμό δρομέα «κολλημένο» επάνω της ως διακριτικό για τα πράγματα σας.

ΑΦΙΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 13.7χλμ όπως και των 5χλμ γίνεται στην αφετηρία μαραθώνιου δρόμου στο Μαραθώνα. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της Εκκίνησης μια ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη του Αγώνα. Να ληφθεί υπόψη ότι, από τις 8:00 και μετά ισχύει η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων επί της Λεωφ. Μαραθώνος και λεωφόρος Σχοινιά και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της αγωνιστικής διαδρομής των 13.7χλμ, των 5 χλμ (βλέπε χάρτη διαδρομών).

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Αφετηρία μαραθωνίου δρόμου

Ώρες εκκίνησης Αγώνας 13.7χλμ: 9:15 Αγώνας 5 χλμ: 9.00 Παιδικός αγώνας: 11:30

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στο στάδιο πλησίον τις εκκίνησης

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον πλαστικό σάκο που θα παραλάβουν μαζί με

τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών & Διανομής Υλικού. Ο πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, σε συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στην αφετηρία. Η παραλαβή των πλαστικών σάκων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται, με τη σειρά και με τη βοήθεια των εθελοντών της διοργάνωσης, από τους ίδιους τους δρομείς και στο συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Πάνω στο σάκο σας θα πρέπει να έχει κολληθεί και να φαίνεται καθαρά ο αριθμός συμμετοχής κάθε δρομέα. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει μέσα αντικείμενα αξίας, χρήματα, κινητά, φάρμακα κι άλλα τέτοια ευπαθή αντικείμενα.

*Οι διοργανωτές σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη απώλειας ή κλοπής των αντικειμένων αξίας .*

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα παρέχεται στους δρομείς του δρόμου των 13.7χλμ, και των 5 χλμ, στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό καθώς και στο μέσο της διαδρομής (2,5 χλμ. για τους αγωνιζόμενους στον αγώνα των 5 χλμ, στο 5ο χλμ για τους αγωνιζόμενους στα 10χλμ και στο 5ο χλμ.,10χλμ,13.7χλμ για τους αγωνιζόμενους

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ Στον περιβάλλοντα χώρο της εκκίνησης και του τερματισμού στην Πλατεία Νερού θα υπάρχουν τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων δρομέων.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 15χλμ είναι: 2 ώρες, του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ είναι: 1 ώρα και ο παιδικός χωρίς όριο

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς αμέσως μετά τον τερματισμό παραλαμβάνουν το μετάλλιο τους. Επίσης, πρέπει να παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τον ειδικό χώρο φύλαξης

AΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών για κάθε αγώνισμα ενώ κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε διαδρομής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Μετά τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.apsmiltiades.gr μερικές ημέρες μετά τη λήξη των αγώνων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης συνεργάζεται με επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο, από όπου όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό.

Εγγραφές εδώ

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ