Αποτελέσματα

  • Home
  • /
  • Αποτελεσματα – 4ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων»

Αποτελεσματα – 4ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Αγώνες Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων»

 

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Αγώνες Δρόμου με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων».

Η Οργανωτική Επιτροπή: Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου  Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας διοργάνωσαν τους πιο πάνω αγώνες με απόλυτη επιτυχία.

Οι αποστάσεις των αγώνων ήταν 1.000 μ. για παιδιά και 10.000 μ. για ενήλικες.

Η ημέρα, από την άποψη της θερμοκρασίας, ήταν αρκετά καλή και βοήθησε τους δρομείς να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους με ευχαρίστηση.

Οι τερματίζοντες αθλητές εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για: τη φύλαξη όλης της διαδρομής, για τις προσφορές της διοργάνωση (νερά, μπανάνες, χυμούς, διπλώματα, έπαθλα), τις χιλιομετρικές ενδείξεις, τη μουσική με μικρασιάτικα τραγούδια στους χώρους της εκκίνησης και στη Λ. Ηρακλείου, τα μηνύματα της διοργάνωσης που όλα ήταν για τους ξερριζωμένους μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, την ιατρική υποστήριξη, τη μεγάλη κινητοποίηση και βοήθεια από την Τροχαία της Ν. Ιωνίας, τις Δημοτικές Αστυνομίες των δύο Δήμων, τους 150 και πλέον εθελοντές σε όλο το μήκος της διαδρομής των 10.000 μ., οι οποίοι ενθάρρυναν τους διερχόμενους αθλητές, την Ομάδα των Σαμαρειτών, Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι αγώνες είχαν μία ειδική αφιέρωση στο Σύλλογο «Πίστη». Ο Σύλλογος «Πίστη» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο (νεοπλασματική νόσο). Είναι ένας πολύ δραστήριος Σύλλογος με πλούσιο ανθρωπιστικό έργο. Στο χώρο του τερματισμού είχε τοποθετηθεί ειδικό κουτί, για να ρίχνουν οι ενδιαφερόμενοι την οικονομική τους ενίσχυση.

Των αγώνων προηγήθηκε ο αγώνας των 1.000 μ. για τα παιδιά. Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλε η αθλήτρια της Ανατολής Μάγια Ζουμπανέα. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Άρης Βασιλόπουλος. Όλα τα παιδιά τερμάτισαν και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, αθλητές και φιλάθλους.

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά του μεγάλου αγώνα των 10.000 μ. Πριν την εκκίνηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Χριστοδούλου. Ακολούθησε η «υπόσχεση του αθλητή» την οποία απήγγειλε ο γνωστός μας αθλητής Βλάσσης Καραβασίλης, Πρόεδρος του (Μικρασιάτικης καταγωγής) Συλλόγου «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» Ν. Μάκρης – Μαραθώνα. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Παραβρέθηκαν στους αγώνες: Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Άρης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» και Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας κ. Παν. Μανούρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ν. Ιωνίας κ. Χρ. Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Αμανατίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος (και δρομέας) Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Θεόδ. Μανωλεδάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Ιωνίας κ. Σωτ. Ξυνός, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηρακλείου κ. Μαίρη Αρώνη, ο κ. Σαλονικίδης από την ΙΟΝΙΑΝΕΤ, ο Πρόεδρος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Βασιλείου Ευάγγ. και αρκετά μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ: ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννου Ιωάν., ο Γεν. Γραμματέας κ. Κοντουδάκης Νικ., ο Ειδ. Γραμματέας κ. Φιλτισάκος Ιωάν., η Έφορος κ. Κατέχη Ελένη, ο Ταμίας κ. Στουραΐτης Κώστας, μεγάλος αριθμός των γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν., εκπρόσωποι των Νομικών προσώπων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, τρεις προπονητές της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ο Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Ν. Φιλ/φειας κ. Παπαθεοφάνους, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Πίστη» κ. Γιαννακουδάκης,

Στον αγώνα των 1.000 μ. πρώτευσε ο Κλουβάτος Νικόλαος με χρόνο 4.03.40 και πρώτη στα κορίτσια ήταν η αθλήτρια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Κοζαδίνου Μαρία – Ειρήνη με χρόνο 4.42.11.

Στον αγώνα των 10.000 μ. πρώτος στον τερματισμό ήλθε ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου Κώστας Πούλιος με χρόνο 35.44.61 και πρώτη γυναίκα η Παναγιώτου Αλεξάνδρα με χρόνο 45.30.30.

Και οι δύο νικητές των 10.000 μ. μίλησαν με πολύ εγκωμιαστικά λόγια για τη διοργάνωση και έδωσαν με έμφαση συγχαρητήρια στους διοργανωτές που διατηρούν με τις εκδηλώσεις τους τις μνήμες. Η κ. Παναγιώτου εξέπληξε όλους τους παραβρισκόμενους λέγοντας ότι είναι «ευτυχής που έλαβε μέρος στο σημερινό αγώνα μετά από μία μεγάλη προσωπική περιπέτεια υγείας. Κατάφερε και νίκησε τον καρκίνο του στήθους και σήμερα κατάφερε και ήρθε πρώτη γυναίκα στα 10.000 μ…..». Αισιοδοξία, θάρρος, πίστη και αγωνιστικότητα από την αθλήτρια και παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους.

Στον αγώνα των 10.000 μ. είχαμε την τιμή να έχουμε τη συμμετοχή και αυτή τη χρονιά των δύο τυφλών Μαραθωνοδρόμων Παρολυμπιονικών του 2004: του κ. Σιούτη Στέργιου με συνοδό του τον αθλητή κ. Δραζιώτη Γιάννη και του κ. Τσατσακλά Νικολάου , με συνοδό του τον αθλητή κ. Βλαχογιάννη Βασίλη. Είχαμε επίσης τη συμμετοχή του κ. Στέλιου Πρασσά, που διανύει το 88ο έτος της ηλικίας του και είναι εν ενεργεία Μαραθωνοδρόμος. Η Οργανωτική Επιτροπή αφού ευχαρίστησε τους ανωτέρω δρομείς, τους βράβευσε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών. Στο τέλος έγινε η καθιερωμένη κλήρωση του επάθλου «για τον αθλητή που δεν νίκησε». Το βαρύτιμο έπαθλο πήρε ο δρομέας του Συλλόγου «Τελμησσός» Ν. Μάκρης – Μαραθώνα Σπύρος Μητσέας.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι αγώνες και παρόλη την κόπωση, ξεκίνησαν το σχεδιασμό για την επόμενη διοργάνωση, τους 5ους Αγώνες του 2019.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους: αθλητές και αθλήτριες, εθελοντές, την Τροχαία, τις Δημοτικές Αστυνομίες, τον ιατρό κ. Καραφώτη, τον κ. Γιάννη Βέλλη, (δημοσιογράφο, φωτορεπόρτερ) για τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα, την ΙΟΝΙΑΝΕΤ, τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., τους γονείς και λοιπούς φιλάθλους για την υποδειγματική παρουσία τους στους σημερινούς αγώνες.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα βρείτε στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.