Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16/5/2020- ΣΤΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16/5/2020- ΣΤΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

Ναύπακτος 11 Μαΐου 2020ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 16 Μαΐου ΣΤΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 

Αθλητισμός, υγεία και ανθρώπινη ζωή πάνε μαζί  

Εθελοντική δράση αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, με στόχο την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρουσιάζονται στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δράση θα λάβει χώρα από τις 09:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σταδίου και καλούνται να δώσουν το παρών όλες και όλοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, με τόσο όμως μεγάλη σημασία για την ανθρώπινη ζωή. 

Το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ διοργανώνει τη συγκεκριμένη δράση η οποία αποτελεί  πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, από κοινού με το ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και το τμήμα Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Παράλληλα, πολύτιμοι αρωγοί της είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΛΙΩΤΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΣΚΕΠΗ» 

Στον αγώνα που δίνει η χώρα μας αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του αθλητισμού δηλώνουν παρών και εντάσσουν το σύνολο των δυνάμεών τους στην εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού, που δεν είναι άλλος από το να θωρακιστεί η χώρα στον τομέα της υγείας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό και η αυξημένη ανάγκη για αίμα εντάχθηκε κατά προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. 

 Όσες και όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να καλέσουν τηλεφωνικά στο 2634027652 (εσωτερικό 1 ή 2), από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, προκειμένου να  προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την καλύτερη οργάνωση της αιμοδοσίας και για την αποφυγή συνωστισμού. Επίσης, όσοι εθελοντές αιμοδότες προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα καθώς και το ΑΜΚΑ τους. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου κ. Γεώργιος Μίχος σε δήλωσή του σημειώνει για τη δράση: «Σε μία εποχή που οι δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς κρίνονται περισσότερο απαραίτητες από ποτέ, οι άνθρωποι της αθλητικής οικογένειας οφείλουν να είναι ενεργοί και παρόντες. Η σημασία της ανθρώπινης ζωής, άλλωστε, και κατ’ επέκταση η υγεία είναι έννοιες άμεσα συνυφασμένες με τον αθλητισμό, γι’ αυτό και εμείς θέτουμε τις δυνάμεις μας στην εξυπηρέτηση του ύψιστου αγαθού». Και κατέληξε: «Λίγος χρόνος από την καθημερινότητά μας μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή. Εάν κατανοήσουμε τη σημασία αυτής της φράσης τότε κάποιοι συνάνθρωποί μας θα συνεχίσουν να χαμογελούν. Αξίζει κάτι περισσότερο απ’ αυτό;» 

#menoumeasfaleis #ziseathlitika