Καλεντάρι

  • Home
  • /
  • 2ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ “ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ” Σάββατο 21/10/2023

2ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ “ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ” Σάββατο 21/10/2023

https://www.athenianrunnersclub.gr/wp-content/uploads/ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ-2ου-ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ-ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ-΄ΦΑΝΗΣ-ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ.pdf

Πρόσκληση Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” για το 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Την ευκαιρία να τρέξουν στην Πάτρα, την πόλη των Μαραθωνοδρόμων, σε μια γρήγορη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, με θέα τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και το φημισμένο Πατρινό ηλιοβασίλεμα, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου στο 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ».

Στους συνδιοργανωτές του φετινού αγώνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, συμπεριλαμβάνεται και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», εκπροσωπώντας το δρομικό κίνημα, έχοντας αναλάβει την οργάνωση της συμμετοχής των δρομέων υγείας από όλη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Κατσίκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Ημιμαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας την προηγούμενη Τετάρτη 30/8, οι ανοιχτοί αγώνες είναι ευτυχία για τους δρομείς που τρέχουν για την υγεία τους, τους λαϊκούς δρομείς, για τους απλούς αθλούμενους, την μητέρα που θα πάρει το μικρό παιδί από το χέρι για να τρέξουν μαζί και απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δρομείς να συμμετέχουν στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 5χλμ και του παιδικό αγώνα 1χλμ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε όσους τρέχουν σχεδόν καθημερινά από χόμπυ, αλλά τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τον προγραμματισμό, την προπόνηση και την διατροφή τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα αξιόπιστο, υψηλού επιπέδου, με πολλές παροχές, μαζί στην ίδια κούρσα με Έλληνες πρωταθλητές και διεθνείς αθλητές, σε μια χρονική περίοδο που ταιριάζει απόλυτα με το τελευταίο τεστ των δρομέων πριν δοκιμαστούν στον Μαραθώνιο της Αθήνας που ακολουθεί τον Νοέμβριο.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Κατσίκης μετέφερε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία όλου του δρομικού κόσμου όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, για να τρέξουν στην μεγάλη φθινοπωρινή δρομική γιορτή της πόλης των Μαραθωνοδρόμων, του αείμνηστου Φάνη Τσιμιγκάτου, του κατόχου του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Σπύρου Ανδριόπουλου, του Βαλκανιονίκη και Αντιπροέδρου του Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» Νίκου Αργυρόπουλου και της Βαλκανίονικη και πέντε φορές νικήτρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου Παναγιώτας Νικολακοπούλου, που θα είναι οι φετινοί Πρεσβευτές του αγώνα.

Στο φετινό αγώνα έχει δοθεί έμφαση στη μαζική συμμετοχή των απλών δρομέων γι’ αυτό το αντίτιμο της συμμετοχής είναι χαμηλό, σε σχέση με τις παροχές του αγώνα, ενώ η συμμετοχή των δικαιούχων Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των ανέργων, των Πολυτέκνων – Τριτέκνων, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, των μαθητών ομαδικά (πάνω από 8 άτομα) γυμνασίων, λυκείων, των ΑΜεΑ και των πασχόντων από χρόνιες βαριές ασθένειες είναι ΔΩΡΕΑΝ

Παράλληλα, ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, έχουν εξασφαλίσει ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της πόλης για όσους δρομείς θέλουν να διανυκτερεύσουν στην Πάτρα, ενώ οργανώνονται εκδρομές Συλλόγων Δρομέων Υγείας από όλη την Ελλάδα, με αρωγό τον Δήμο, για αυτόν τον σπουδαίο αγώνα.