Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ RIO DE JANEIRO Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ RIO DE JANEIRO Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ RIO DE JANEIRO
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ 2016
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Στιγμές αμέτρητες, ώρες, ημέρες και χρόνια πολλά μέσα στην αέναη τροχιά της σκέψης. Πρώτα ακούσματα και εικόνες θολές που καταγράφονται στον μικρό ορίζοντα των ματιών του. Ένα στάδιο γεμάτο κόσμο, πόδια πολλά στη σειρά και ανάμεσά τους το πρόσωπο του πατέρα. Γελούσε σκανταλιάρικα, το παιδικό μυαλό δεν καταλάβαινε και πολλά πράγματα, για αυτόν ήταν ένας τόπος παιχνιδιού γεμάτος φασαρία φωνές και χειροκροτήματα μαζί με τα πειράγματα των μεγάλων και τις δικές του σκανταλιές.
Το σχολείο έγινε ο επόμενος χώρος παιχνιδιού. Εδώ όμως υπήρχαν κανόνες και ώρες μετρημένες. Ώρες που έμαθε στην αρχή να μετράει και στη συνέχεια να τις υπολογίζει. Ώρες, χρόνος ρυθμοί ζωής φτιαγμένοι στα μέτρα που μπορούσε να ανταποκριθεί. Όμως η εικόνα της πρώτης χαράς, και σκανταλιάς που είχε μείνει στην σκέψη του, ήταν εκεί, τον προσκαλούσε κάθε φορά που ο ελεύθερος χρόνος του γινότανε ένα με το ταρτάν του γηπέδου ή με τον ατέλειωτο δρόμο που είχε αποφασίσει να διανύσει μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Ο ενθουσιασμός έκανε την εμφάνισή του με τις πρώτες διακρίσεις, το βάθρο έγινε τώρα η άλλη εικόνα που γνώριζε για τον εαυτό του. Στη θέση του πατέρα του και των φίλων ανέβαινε αυτός και οι συναθλητές του. Τώρα οι ώρες είχαν όνομα και αυτό ήταν Πρόγραμμα.
Δίπλα στο Πρόγραμμα υπήρχαν τα πρόσωπα που φάνταζαν Ήρωες στην εφηβική του σκέψη, μικρά όνειρα, μακρινοί στόχοι, εικόνες της φαντασίας Τι όμορφα θα ήτανε να το έκανα και Εγώ. Ο ύπνος σφάλιζε τα μάτια και η νύχτα ανάπαυε το κουρασμένο κορμί. Το πρωί ο Ήλιος ζωντάνευε τον νεαρό μας έφηβο, τον σπουδαστή τον δρομέα. Δεν προσπάθησε να φύγει μακριά από το γνωστό του και αγαπημένο χώρο, τον χώρο που τον γέμιζε δύναμη, τον χώρο που οι άνθρωποί του τον έκαναν να νοιώθει ξεχωριστός ανάμεσά τους και ταυτόχρονα δικός τους. Έμεινε μαζί τους για να γεμίζει δύναμη για να πετάει ψηλά και να τους αποζημιώνει για τον δικό τους καθημερινό μόχθο. Και όλα αυτά γιατί έχει γαλουχηθεί σε αρχές διαχρονικές, αρχές αναλλοίωτες, αρχές της Οικογένειας, της Φιλίας, της μικρής κοινωνίας δίπλα στον οικογενειακό περίγυρο.
Σήμερα όμως μια άλλη πόρτα ανοίγετε στο δρόμο του, γίνετε κομμάτι της μεγάλης κοινότητας, κομμάτι της πατρίδας μας, γίνετε αυτό το κάτι που Όλοι μας θέλουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε έστω και στο Όνειρό μας. Γίνετε εκπρόσωπός μας, γίνετε Εμείς, γίνετε η χώρας μας, γίνετε ο Έλληνας ο Μαραθωνοδρόμος που θα σταθεί στη γραμμή εκκίνησης ενός Μαραθωνίου. Θα σταθεί στη γραμμή εκκίνησης ενός Ολυμπιακού Μαραθωνίου μαζί με άλλους Μαραθωνοδρόμους, μαζί και με Έλληνες Μαραθωνοδρόμους στο μακρινό Rio de Janeiro. Εκεί που φέτος θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016.
Στο Rio de Janeiro, ο Μιχάλης Καλομοίρης, ο νέος που του λάχε ο κλήρος και η τιμή να εκπροσωπήσει τον χώρο μέσα στον οποίο ανδρώθηκε, τον γεμάτο χώρο με τους καθημερινούς Μαραθωνοδρόμους της ζωής, μαζί με το χρέος που ακουμπάει στους ώμους του, στο όνομά του, θα ζήσει μια σπάνια στιγμή για την Ζωή του. Όλα όσα έζησε μέχρι σήμερα, οι κόποι, οι στεναχώριες, οι λύπες, οι ανασφάλειες θα συρρικνωθούν και στα μάτια του η λαμπερή εκρηκτική στιγμή θα γίνει ενέργεια και δύναμη καθώς τα πόδια του θα ακουμπούν την γραμμή εκκίνησης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν και έγιναν για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα, ο Μαραθώνιος Δρόμος συμβολίζει για τον άνθρωπο τα όρια της ελευθερίας του και μέχρι που μπορεί να τα αγγίξει. Ο Μιχάλης Καλομοίρης ο Έλληνας Μαραθωνοδρόμος κουβαλάει την ιστορία και των δυο, έχει χρέος, υποχρέωση μα πάνω από όλα την Τιμή για όλα αυτά που θα γίνουν ένα και θα απλωθούν στη Μαραθώνια διαδρομή του. Σε μια διαδρομή που δεν θα είναι Μόνος του, θα τον συντροφεύουν οι σκέψεις Όλων μας, θα του δίνουν Δύναμη οι Ευχές μας, η αγάπη μας και οι προσδοκίες μας. Στο απώτερο Μέλλον η ιστορία της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ίσως ακούγεται σαν Μύθος, σήμερα όμως ο Μιχάλης Καλομοίρης είναι πραγματικότητα, είναι το Όνειρό μας και Εμείς το ζούμε.
Μιχάλη η μεγάλη Οικογένεια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών και όλη η ευρύτερη Οικογένεια του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού σου ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο Rio de Janeiro
Θα είμαστε Μαζί σου

Ελένη Μπερτσάτου
Πρόεδρος ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα 19-7-2016