Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» πραγματοποίησε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 την ετήσια Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στην Αίθουσα «Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα», που, ευγενικά, παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ.

Σε μια πολύ όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα, παραβρέθηκαν μέλη του Συλλόγου, πολλοί φίλοι και εκπρόσωποι Συλλόγων κι άλλων Πολιτειακών Φορέων. Ειδικότερα, την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, o κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος Αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Βλάχος Περιφερειακός Σύμβουλος πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Ρούλα Μακρή Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, η κ Ελένη Ζωντήρου Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, η κ. Ρωξάνη Μπέη Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, η κ. Ειρήνη Σπανού Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο κ. Κων/νος Σάμιος Πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ο κ. Παύλος Λέκκας Γενικός Γραμματέας ΕΟΣΛΜΑ-Υ, η κ. Ελένη Μπερτσάτου πρόεδρος ΣΔΥ Αθήνών, ο κ. Σταύρος Τσιμακίδης Πρόεδρος ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο κ. Βλάσσης Καραβασίλης Πρόεδρος ΑΠΣ «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ο κ. Άγγελος Σάμιος Πρόεδρος ΣΔΥ Πειραιά, ο κ. Βασίλης Τσαγκάρης Πρόεδρος του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, η κ. Εύα Κανλιόγλου Γραμματέας του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ο κ. Χρήστος Γουβαϊλης Πρόεδρος του ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ο κ. Χρήστος Γαλάνης Αντιπρόεδρος του «ΕΥΚΛΗ», ο κ. Χαράλαμπος Αμανατίδης Γραμματέας του «ΕΥΚΛΗ», ο κ. Δημήτριος Τσιαμπούρης Γραμματέας Π.Π.Σ. «Επιμένουμε Πεδίον Άρεως», ο κ. Γιώργος Δημόπουλος πρώην Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Γιώργος Μάλλιαρης παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος Μαραθώνιου Δρόμου, ο Στέργιος Σούτης τυφλός Δρομέας, η κ. Τιτίκα Σκουλή χήρα του Τάκη Σκουλή καθώς και ο γιος του Γιώργος.

Οι παρουσιαστές Νίκος Αδάμος και Νικολίνα Μουαΐμη έδωσαν το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου Βαγγέλη Λεμπέση ο οποίος και ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου Διοικητικού μας Συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 13ης Ιανουαρίου 2024 και το οποίο είναι:

Η Μαρία Γκέκα, Αντιπρόεδρος

Η Ευαγγελία Μαράντου, Γενική Γραμματέας

Ο Νίκος Αδάμος, Ειδικός Γραμματέας

Ο Κώστας Ζάντζος, Ταμίας

Ο Ηρακλής Καμπουράκης, Αναπληρωτής Ταμίας

Η Νικολίνα Μουαΐμη, Έφορος Πολιτισμού

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, Έφορος Αθλητισμού

Και ο Νίκος Βαβαρίνος, Μέλος

Η βραδιά ήταν γεμάτη από δρομικές και όχι μόνο αναμνήσεις του 2023 και σχέδια για το 2024, που αποτυπώθηκαν μέσα από φωτογραφικό υλικό αλλά και από το λόγο του Προέδρου, Βαγγέλη Λεμπέση, ο οποίος ανέπτυξε, παράλληλα, τη φιλοσοφία των Αθηναίων Δρομέων, καλώντας τους δρομείς και τους Προέδρους των Συλλόγων να

συμβάλλουν με τις ενέργειές τους στον υγιή, λαϊκό μαζικό αθλητισμό και την αγαστή συνεργασία.

Ακολούθησαν, ως είθισται, βραβεύσεις σημαντικών προσώπων της Αθλητικής κοινωνίας αλλά και αθλητών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας τίμησε, φέτος, την κ. Γεωργία Χριστοδούλου, την κατά τον κόσμο κ. Ζωζώ, Κύπρια στην καταγωγή, γεννημένη στο Κάιρο το 1951, που τερμάτισε πρώτη φορά γυναίκα Ελληνίδα στον Μαραθώνιο Δρόμο 6η στις γυναίκες και 427η στο σύνολο με χρόνο 5ώρες 1’ 20’’, σπάζοντας το μέχρι τότε «Άβατο» των ανδρών, ανοίγοντας τον δρόμο τον οποίο ακολούθησαν πολλές γυναίκες στη συνέχεια τόσο στον Μαραθώνιο όσο και σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις. Ακολούθησε η βράβευση της κ. Ελένης Μπερτσάτου Προέδρου του πρώτου Συλλόγου Δρομέων Υγείας στη χώρα μας του γνωστού μας ΣΔΥ Αθήνας στο τιμόνι της Προεδρίας του οποίου βρίσκεται περισσότερο από 15 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι κατόπιν πρότασης και πρωτοβουλίας της κ. Μπερτσάτου το 2016, όταν ο Σύλλογος μας ήταν ακόμη στα σπάργανα, με την εμπειρία και την διορατικότητά της διείδε την πορεία του και έκανε πρόταση για αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων, η οποία και υλοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2016 κατά την διάρκεια των απονομών του αγώνα 20 χιλιομέτρων του ΣΔΥ Αθηνών στον Άγιο Κοσμά. Σήμερα, πρωτοστατεί στην ανάδειξη ενός αγώνα ορόσημο γι αυτήν, τον Μαραθώνιο Ολυμπίας στη συνέχιση του αγώνα Θεοδωράκεια, και στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων. Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με έναν άνθρωπο που μπορεί να μη βρίσκεται πια στη ζωή, βρίσκεται όμως ανάμεσά μας, τον «Δάσκαλό μας» Παναγιώτη (Τάκη) Σκουλή που γεννήθηκε στον Πειραιά 7 Ιουνίου 1936 και με σκοπό να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης, ξεκίνησε πρώτος αυτός, τα μεσάνυχτα 23 προς 24 Αυγούστου 1992 για την αναβίωση του άθλου από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον αναβίωσε σε 4 ημέρες και 5 ώρες, συγκλονίζοντας το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Με την τεράστια εμπειρία του αλλά και με την ακατάβλητη διάθεσή του για προσφορά και παρά την νόσο Parkinson που τον είχε προσβάλλει, βοήθησε σημαντικά στον σχεδιασμό της διαδρομής του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, όπως είναι σήμερα για τον οποίο το 2016, όπου ο Σύλλογός μας ανέλαβε τον αγώνα «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», βοήθησε πολύ και ήταν αυτός που μας έδινε το ηθικό κίνητρο και τα πρώτα χρόνια οδηγούσε τον πρώτο αθλητή και υποδεχόταν τους αθλητές που τερμάτιζαν στο μουσείο Κεραμικού.

Ο Τάκης Σκουλής έφυγε από κοντά μας στις 24/7/2023 και το βραβείο του παρέλαβε η σύζυγός του κ. Τιτίκα που στάθηκε δίπλα του, υποδειγματικά χωρίς ούτε μια στιγμή να δυσανασχετήσει. Οι ξεχωριστές αυτές βραβεύσεις τελείωσαν με τη βράβευση του ανθρώπου που είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για την γένεση αυτού του Συλλόγου μας, του Γιώργου Διαμαντή που η αγάπη του για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ξεκινά από τη νεαρή του ηλικία και που ασχολήθηκε με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων από την ίδρυσή της, το 2006 και υπηρέτησε κι εκεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα τρείς θητείες ενώ σήμερα είναι τεχνικός Σύμβουλος. Με τις ενέργειές του, τον Απρίλιο του 2016 ιδρύθηκε ο σύλλογός μας και υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου τις δύο πρώτες διετίες και Αντιπροέδρου, στη συνέχεια. Το 2020 παρέδωσε την προεδρεία του Συλλόγου στον σημερινό Πρόεδρο, Βαγγέλη Λεμπέση. Έχει τρέξει σε πάνω από 800 αγώνες ανά την Ελλάδα και αρκετούς στο εξωτερικό.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τις απονομές στην Νικολίνα Μουαϊμη και τον Χαράλαμπο Καπνιστή ως η καλύτερη αθλήτρια και ο καλύτερος αθλητής αντίστοιχα, του Συλλόγου για το 2023.

Κατόπιν, βραβεύτηκαν οι δρομείς του Συλλόγου που τερμάτισαν πρώτη φορά τον Μαραθώνιο Δρόμο το 2023 και αυτοί είναι ο Γιώργος Κατσούλης και ο Κώστας Παναγόπουλος.

Εν συνεχεία, τιμήθηκαν τα μέλη μας που «έσπασαν» το φράγμα του Μαραθωνίου Δρόμου και δοκίμασαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους στις Υπεραποστάσεις και αυτοί είναι οι εξής:

Αδάμος Νικόλαος

Βαβαρίνος Νίκος

Γάσπαρης Ευγένιος

Γκούντος Θεοδόσης

Γκούντος Χρήστος

Δασκαλάκης Αντώνης

Διαμαντής Γεώργιος

Ζήντρος Βασίλης

Λαγός Γιάννης

Λεμπέσης Βαγγέλης

Ντέλλος Θωμάς

Ρόδη Ευαγγελία

Χατζής Αδαμάντιος

Τέλος τιμήθηκε η εθελοντική προσφορά με το δεδομένο το σύνθημά μας ότι, «οι εθελοντές είναι η περιουσία του Συλλόγου μας». Έτσι βραβεύθηκαν για την απλόχερη προσφορά τους αφ’ ενός δύο κυρίες, πολύ αγαπητές σ’ όλους όσους τρέχουμε, η Καλλιόπη Δεσύλλα και η Άντα Τουμπανάκη! και αφ’ ετέρου η ομάδα «ΟΔΕΥΩ» και ο πρόεδρός της κ. Σπύρος Κούλης για την μεγάλη προσφορά και τα ατέλειωτα ξενύχτια στην εξυπηρέτηση των δρομέων στην διάρκεια του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου.

Οι κληρώσεις που ακολούθησαν, ολοκλήρωσαν την εορταστική εκδήλωση. Τυχεροί φίλοι και μέλη κέρδισαν:

· Ενα αρνί προσφορά της οικογένειας κρεοπωλών Αλούπη από το κατάστημα «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» ένα από τα παλαιότερα και ποιοτικά καταστήματα, Σοφοκλέους & Φιλοποίμενος.

· Μία δωροεπιταγή 50 euro από την Εταιρία ενδυμάτων DORETTA που πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις μας

· Ένα buff, προσφορά της Εταιρείας αθλητικών ειδών OUTRUN, στη Μαρίνα του Φλοίσβου της Δήμητρας Ανδρέου.

· Δύο κληρώσεις από δύο κρασιά από την Εταιρίας MB Winners, του μέλους μας, Μαριάννα Μπερέσκου

· (4 κληρώσεις) ακουστικά Bluetooth Adidas, ευγενική προσφορά της Εταιρίας NEXION HELLAS

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του ΟΠΑΝΔΑ, του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, των Συλλόγων και όλα τα μέλη και τους φίλους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» για την παρουσία τους και την στήριξή τους!

Και του χρόνου με υγεία!

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»