Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://www.athenianrunnersclub.gr/wp-content/uploads/6os-Agonas-Pediou-Areos-stis-Geitonies-tis-Athinas-Proagonistiko-Deltio-Tipou.pdf

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

«Στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν τρεις Αγώνες, των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδικός Αγώνας 1300 μ.. Η εκκίνηση των 10χλμ θα δοθεί στις 08:45, των 5χλμ στις 09:15, ενώ του παιδικού Αγώνα στις 09:00 π.μ., μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς

Στον Αγώνα των 10χλμ οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός του Πάρκου, θ’ ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές. Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς– Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ – ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΜΦΕΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ – ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ – ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ – ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ – ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Χρονικό όριο αγώνα 1 ώρα & 40 λεπτά. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο και με δική τους ευθύνη.

Στον Αγώνα των 5χλμΕκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Στις ανωτέρω διαδρομές θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, στην εκκίνηση, ενδιάμεσα, καθώς και στον τερματισμό, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

1300 μέτρα (παιδικός) ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς-Αγ Χαράλαμπος-Ταξιάρχες-Άγαλμα Αθηνάς1300 μέτρα (παιδικός) ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς-Αγ Χαράλαμπος-Ταξιάρχες-Άγαλμα Αθηνάς

Όσον αφορά την τροφοδοσία, στον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπεζάκι με νερά (κοινό με τα 10 χλμ), στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη. Στον Αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν τρεις ενδιάμεσοισταθμοί με νερά. Ένα Ευελπίδων και Μουστοξύδη (κοινό με τα 5 χλμ, στο 2,8 χλμ), ένα Βαρβάκη στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου (5,2 χλμ) και ένα πάλι Ευελπίδων και Μουστοξύδη (7,8 χλμ).

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες των 5 & 10 χιλιομέτρων και, κατόπιν, καθώς και οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ στον Αγώνα των 10 χλμ :

· Έως 29 ετών

· 30-39 ετών

· 40-49 ετών

· 50-59 ετών

· 60-69 ετών

· 70+ ετών

Σ’ όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, θα δοθούν t-shirt LUANVI με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την προηγούμενη μέρα του Αγώνα ΑΠΌ ΤΗΝ Περιφέρεια Αττικής και ατομική τσάντα με προϊόντα, προσφορά των χορηγών του Αγώνα.

Στον Αγώνα θα υπάρχει υδροδοσία από τη ΘΕΟΝΗ Α.Ε.

Ιατρική επίβλεψη από την Ιατρό Αγγελική Προβιά, καθώς και ασθενοφόρο.

Πέραν της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής, η βοήθεια της οποίας είναι πάντα πολύτιμη, στην εν λόγω Εκδήλωση θα συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία Αττικής η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας για την ασφάλεια των αθλητών στους δρόμους όπου περνά ο Αγώνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ομάδα διασωστών Σαμαρειτών και πολλοί εθελοντές, η ψυχή κάθε διοργάνωσης των Αθηναίων Δρομέων.

Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως είναι ένα, πραγματικό, φυσικό στολίδι για την πόλη της Αθήνας και με τις Εκδηλώσεις του Α.Π.Σ. Αθηναίοι Δρομείς παίρνει πνοή που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

· Περιφέρεια Αττικής

Υπό την αιγίδα

· Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

· Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

· Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ.

· Παγκόσμια Ομοσπονδία Άθλησης για όλους FISpT

· Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για όλους UESpT

Για τη χορηγία

· ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΟΝΗ Α.Ε.

· ΉΠΕΙΡΟΣ ΖΕΜΥΘΑ

· ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΡΕΤΣΗΣ

· Mb-Winery

· ELPEN almora SACHET

· DOLE

· TOTTIS

· Emelia

· HERBALIFE

Για την υποστήριξη

· Τον Δήμο Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ

· Τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων

· ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

· Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

· FILIPPINO VOLUNTEERS

· Την ιατρό Αγγελική Προβιά

· ΕΚΑΒ

Επικοινωνία αγώνα

· ΕΡΑΣΠΟΡ 101.8

· Ηρακλής Αθανασόπουλος

Χορηγοί επικοινωνίας

· RUNNINGNEWS.GR

· iRUNMAG

· RUN247

· SKYWALKER