Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • 4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος – Βραβεύσεις Εθελοντών

4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος – Βραβεύσεις Εθελοντών

Ο 4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος πέρασε στην ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζονται οι βραβεύσεις των εθελοντών, που με την πολύτιμη προσφορά τους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του. Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κος Διαμαντής Γεώργιος και ο υπεύθυνος των εθελοντών της οργανωτικής επιτροπής, Μπέλλος Ηλίας επισκέφθηκαν αρχικά την Σπάρτη. Στο φιλόξενο χώρο των γραφείων του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Σπάρτης παρέδωσαν, σε εγκάρδιο κλίμα, στην κα Ποτούλα Ορφανού, πρόεδρο της Εφορείας Εθελοντών Αδελφών Σπάρτης, το βραβείο, τους επαίνους και τις φανέλες των εθελοντών, παρούσα ήταν το μέλος κα Αδαμαντία Ρουτσάκη. Η κα Ποτούλα Ορφανού παρέλαβε τον έπαινο και για την κα Εβίτα Τσάκωνα και για τους εθελοντές του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Σύλλογος Σπαρτιάτες Δρομείς, το βραβείο παρέλαβε ο κος Βλαχάκος Παναγιώτης. Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράσεων ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος κος Βασίλαρος Γιώργος. Για τον Πολιτιστικό σύλλογο Βουτιάνων το βραβείο παρέλαβε η κα Ντίνα Μαρκοπούλου με το μέλος του συλλόγου κο Μαρκόπουλο Ιωάννη. Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση που αφορούσε στην αποτίμηση του 4ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου και στην οργάνωση του 5ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου. Στη συνέχεια για το εστιατόριο LUCULLOS που προετοίμασε το φαγητό για τον κεντρικό σταθμό Σπάρτης, το βραβείο παράλαβε ο κος Μαλτέζος Νίκος. Ο κος Νικολακάκος Παναγιώτης, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ, βραβεύτηκε για τη χορηγία ζυμαρικών για τις ανάγκες του αγώνα.

 

Ακολούθησε το Αλεποχώρι Αρκαδίας, στο ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, όπου επαίνους πήρε η οικογένεια Πράσινου για την στήριξη που παρείχε στους δρομείς και στους εθελοντές του σταθμού τροφοδοσίας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ βραβεύθηκε για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου ως κεντρικού σταθμού στην Αλέα. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Αδαμόπουλος Γεώργιος μέλος του Δ.Σ του συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρίπολης. Εκπροσωπώντας την τοπική κοινότητα Νεστάνης και τον πρόεδρο κο Νίκο Καραλή, ο κος Αϊβαλής Κωνσταντίνος, τοπικός σύμβουλος Νεστάνης, παρέλαβε το βραβείο και τους επαίνους. Ο κος Μαργιώλας Πέτρος βραβεύθηκε για το εστιατόριο Ο ΜΑΡΓΙΩΛΑΣ στη Νεστάνη, που σε όλες τις διοργανώσεις μαγειρεύει ζεστό φαγητό για τον κεντρικό σταθμό Νεστάνης. Στα γραφεία του Ε.Ο.Σ Τρίπολης, ο πρόεδρος κος Γκουτζιούλης Στέφανος παρέλαβε το βραβείο, τους επαίνους και τις μπλούζες των εθελοντών. Στα γραφεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Τρίπολης έγιναν οι επόμενες βραβεύσεις. Για τους οικοδεσπότες το βραβείο πήρε ο αρχηγός κος Σείριος Ανδρέας και τα παρευρισκόμενα μέλη και εθελοντές στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο Ντάντουλη Νάντια, Πιτερός Βασίλης, Μπολοβής Παναγιώτης πήραν έπαινο και μπλούζα.    Ο κος Σείριος Ανδρέας παρέλαβε και το βραβείο για το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης. Ο κος Αλέξανδρος Γατσάκος παρέλαβε το βραβείο του Α.Ο. ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ Τρίπολης «ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ». Για την τοπική κοινότητα Μανθυρέας το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος κος Μαχαίρας Ηλίας και μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Μανθυρέας. Το μέλος του συλλόγου ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ Χαρμπής Παναγιώτης που κατοικεί στην Τρίπολη παρέλαβε τον έπαινο του.

Το κλίμα στις βραβεύσεις ήταν πολύ εγκάρδιο και φιλόξενο. Όλες οι ομάδες υποσχέθηκαν ότι θα είναι παρούσες στον 5ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ, για την καλύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου αγώνα παγκοσμίως σε ανοιχτό δρόμο και με την πολύ μεγάλη ιστορική και πολιτιστική σημασία του για τη χώρα μας.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους για την προσφορά τους ως εθελοντές στον αγώνα.

Για την Οργανωτική Επιτροπή.