Δελτία Τύπου

 • Home
 • /
 • Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου – 3ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου – 3ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

3oς ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, διοργάνωσε τον 3ο ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΆΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας», στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου και καταπράσινου Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, ένα Πάρκο ορόσημο της Αθήνας. στο κέντρο της πόλης μας

 

Από νωρίς το πρωί, δρομείς όλων των ηλικιών, από κάθε Σύλλογο ή ατομικά, γεμάτοι χαμόγελα και ζωντάνια, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στον Αγώνα, συμβάλλοντας στον κύριο στόχο του Συλλόγου, που είναι ο Αθλητισμός για Όλους. Πολλά παιδιά, επίσης, ήρθαν στη μεγάλη γιορτή του Πάρκου, ζωντανεύοντας ακόμη περισσότερο την όλη ατμόσφαιρα.

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων, πολιτειακοί κι αθλητικοί παράγοντες, τίμησαν την εκδήλωσή με την παρουσία τους. Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Αττικής, τον πολυτιμότερο Αρωγό του Αγώνα, η Αντιπεφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κα Ερμίνα Κυπριανίδου ο Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστος Καραμάνος, ο εκτελεστικός Γραμματέας κ. Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεολόγου, που έδωσαν με τον λόγο τους μία θετική κι ελπιδοφόρα «ανάσα» στα δρώμενα του Πάρκου. Από πλευράς δρομικών Συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας η Πρόεδρος του «αδελφού» Συλλόγου ΣΔΥ Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κα Ελένη Μπερτσάτου, που με τετραμελή εθελοντική ομάδα στήριξαν, μάλιστα, τον Αγώνα, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΔΥΑ κ. Ν Τελατινίδης, ο Πρόεδρος του ΕΥΚΛΉ, κ. Παύλος Λέκκας, ο Πρόεδρος του ΣΑΠΠΑΖ κ. Μιλτιάδης Σαλβάνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας κ. Δημήτρης Βύρλας κ.α. Οι κκ Καραμάνος, Παπαχρυσοβέργης, Τελατινίδης, Λέκκας, Σαλβάνος και Βύρλας συμμετείχαν με επιτυχία στον αγώνα.

 

Η εκκίνηση του 3ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΆΡΕΩΣ δόθηκε φέτος από το άγαλμα της Αθηνάς και το Μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών, λόγω εκδηλώσεων πέριξ του αγάλματος του Κωνσταντίνου. Αναλυτικότερα, στις 8:45 π.μ ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Διαμαντής μέτρησε μαζί με τους συμμετέχοντες αντίστροφα για τον Αγώνα των 10km, ενώ στις 9:00 ακριβώς, ξεκίνησε ο Αγώνας των 5km. 500 δρομείς έτρεξαν, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή εντός του πάρκου, περνώντας τις προτομές των ηρώων του 1821 και κατόπιν, βγαίνοντας σε κεντρικούς δρόμους και ιστορικές γωνιές της Αθήνας, γέμισαν το κέντρο της πόλης με υγεία και χαμόγελα. Στο πέρασμά τους, αντίκρισαν σημαντικά κτίρια, και πλατείες, όπως τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την πλατεία Γκύζη, τον Άρειο Πάγο, την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο κι έτσι έδωσαν μια άλλη πνοή «στις γειτονιές της Αθήνας».

Δέκα λεπτά αργότερα, στις 9:10 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση του παιδικού Αγώνα 1300μ. 86 παιδιά με χαρούμενα πρόσωπα πλημμύρισαν την αψίδα, χάρηκαν τη διαδρομή στο πάρκο και τον τερματισμό τους, με την επιβράβευση του κόπου τους στην απονομή του μεταλλίου τους.

 

Οι Αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον τερματισμό όλων των δρομέων στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ την διανομή ισοτονικών αποκατάστασης από τον Ανεξάρτητο Συνεργάτη της HERBALIFE NUTRITION και τις βραβεύσεις / απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 και 10km αντίστοιχα, όπου η Εταιρεία OUTRUN πρόσφερε μία ζώνη για τζελάκια στον πρώτο άνδρα / πρώτη γυναίκα των 10km, καθώς και στον πρώτο άνδρα / πρώτη γυναίκα των 5km.

Η εταιρεία Natura pharm που είχε δώσει δείγματα “podia” σε όλους τους διαγωνιζόμενους πρόσφερε Set Podia στους πέντε (5) πρώτους άνδρες και πέντε (5) πρώτες γυναίκες στα 5 και 10km

Κατόπιν, ακολούθησε κλήρωση τριών t-shirts, της collection του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ευγενική χορηγία της ABOUT MARATHON.

 

Για την ιστορία στους αγώνες πρώτευσαν:

 

5km Ανδρες

Name Club Pace CP1 Chip Time Gun Time
ΝΙΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α Π Σ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 3:57 0:15:58,99 0:19:47,32 0:19:47,40
ΚΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 4:01 0:16:10,86 0:20:07,62 0:20:09,44
ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ FANIS TEAM 4:13 0:16:56,46 0:21:06,96 0:21:07,39

 

 

5km Γυναίκες

Name Club Pace CP1 Chip Time Gun Time
ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ ΝΑΤΑΛΙΑ Adidas Runners Athens 4:16 0:17:02,94 0:21:16,30 0:21:20,88
CHRISTOULA AGATA EWA ΣΔΥ ΑΘΗΝΑΣ 4:17 0:17:08,79 0:21:22,64 0:21:27,26
ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ ΕΙΡΗΝΗ Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 4:24 0:17:26,27 0:21:58,52 0:22:03,95

 

 

10km Ανδρες

Name Club Pace CP 10km Chip Time Gun Time
ESCALANTE- PHILIPS JONATHAN 3:16 0:18:05,44 0:32:41,45 0:32:46,85
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ My athlete – Chozen team 3:50 0:19:18,28 0:38:20,44 0:38:25,44
ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ 3:59 0:19:53,79 0:39:53,00 0:39:55,29

 

 

10km Γυναίκες

Name Club Pace CP 10km Chip Time Gun Time
ΝΕΖΗ ΕΙΡΗΝΗ Τελμησσος 4:32 0:22:59,08 0:45:12,91 0:45:22,19
ZETOU LIVIA ATHENS 4:49 0:23:59,31 0:48:12,77 0:48:15,17
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ALIARTISTAS 4:59 0:49:58,49 0:49:58,49

 

 

Κατά την αποφώνηση, ο Πρόεδρος, κ. Διαμαντής, αφού επανέλαβε το μήνυμα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ κι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ, ευχαρίστησε θερμά όλους, τους παράγοντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα καθώς και τους χορηγούς, εθελοντές και υποστηρικτές για την προσφορά τους στην όλη Διοργάνωση και κάλεσε τον κόσμο, να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά και να φωτογραφηθούν, αποθανατίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις συγκινησιακά έντονες στιγμές μέσα σ’ αυτό το υπέροχο πράσινο στολίδι της Αθήνας, το Πάρκο του Πεδίου Άρεως

Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν ειλικρινή συγγνώμη για τις όποιες ατέλειες και λάθη που μπορεί να παρουσιάστηκαν, και υπόσχονται περαιτέρω βελτίωση, χρόνο με τον χρόνο. Αφουγκράστηκαν τις καλοπροαίρετες προτάσεις των συναδέλφων δρομέων και προτίθενται να τις εξετάσουν με σεβασμό, χωρίς να ξεφεύγουν από τις αρχές τους Να τονιστεί ότι λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες του Αγώνα, καθώς και του διαρκούς βρεγμένου terrain, κρίθηκε αδύνατη η διαγράμμιση-σήμανση του Αγώνα Βέβαια, ένιωσαν ικανοποίηση που ο κόσμος, εμφανώς, χάρηκε την γιορτή και που σαν Σύλλογος «Αθλητισμού για όλους» έχει περάσει την εν λόγω εκδήλωση, πρωτίστως, σαν γιορτή του ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ και των γύρω γειτονιών και λιγότερο σαν Αγώνας

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

 

 • Την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική της συμβολή στον Αγώνα.
 • Την Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ. που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.
 • Την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής / Υποδιεύθυνση τροχαίας Αθηνών για την πολύ καλή συνεργασία για την περιφρούρηση του Αγώνα σε κεντρικούς δρόμους της διαδρομής και για την προστασία των αθλητών.
 • Την Δημοτική Αστυνομία για την ανταπόκρισή της και την ουσιαστική βοήθεια στην περιφρούρηση του αγώνα σε δρόμους της διαδρομής, για την προστασία των αθλητών.
 • Ευχαριστούμε την χορηγό επικοινωνίας SKYWALKER (skywalker.gr-stentoras.gr)
 • Ευχαριστούμε την χορηγό επικοινωνίας Run247
 • Tον Ο.Α.Σ.Α. Συγκοινωνίες Αθηνών για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τον αγώνα μας.
 • Tα ΚΤΕΛ Αττικής για την παραχώρηση του χώρου στην οδό Μαυροματαίων.
 • Την Χορηγό ενυδάτωσης Εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την χορηγία των νερών και αναψυκτικών του αγώνα
 • Την Εταιρεία DOLE HELLAS για την τροφοδοσία των αθλητών με μπανάνες.
 • Την Εταιρεία OUTRUN για τη στήριξη του Αγώνα.
 • Την Εταιρία ABOUT MARATHON για τα t-shirts προς κλήρωση.
 • Την Natura Pharm για τις προσφορές Podia στους συμμετέχοντες
 • Την Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική ΜΑΡΕΤΣΗΣ για τα υπέροχα σάντουιτς-Αποκατάστασης για τους αθλητές.
 • Το Εστιατόριο – Ψητοπωλείο «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ» στην οδό Βαρατάση.
 • Τα Φροντιστήρια ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ, για την ενίσχυση στον Αγώνα και τη συνολική στήριξη στον Σύλλογο.
 • Τη HERBALIFE NUTRITION (ανεξάρτητος συνεργάτης) για τις προσφορές.
 • Τους ΓΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και τον κ. Αλεξανδρο Σουβατζή για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Τον ΣΔΥ ΑΘΗΝΏΝ και την Πρόεδρο κα Ελ Μπερτσάτου για την Βοήθεια.
 • Τον ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ζωναρά την Βοήθεια.
 • PINOY SG BIKERS
 • FILIPPINO VONENTEERS
 • Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών για τη συμβολή στον Αγώνα.
 • Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΑΘΗΝΑ 984fm και ΕΡΑ SPOR 101,8fm για τη ραδιοφωνική προβολή του Αγώνα.
 • Τέλος, το μεγαλύτερο Ευχαριστώ στους πολλούς εθελοντές και τους συντονιστές τους για τη ανεκτίμητη προσφορά τους τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι οι εθελοντές είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Συλλόγου

    

Η υπόσχεση και δέσμευση του Συλλόγου είναι μία. Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως να πάρει την θέση του στην καρδιά και στην καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης μας, μέσα από τις δράσεις του και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας και κάθε ενδιαφέροντος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν, και σας περιμένουμε όλους στις 12 Απριλίου 2020, για να τρέξουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας και τις γύρω γειτονιές της και να γεμίσουμε, έτσι, το κέντρο της πόλης μας με όμορφα χαμόγελα.

 

 

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»