Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση Ευ Ζην – ΣΔΥ Βόλου. Σε πλήθος αγώνων έτρεξε ξανά ο ΣΔΥΒ

Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση Ευ Ζην – ΣΔΥ Βόλου. Σε πλήθος αγώνων έτρεξε ξανά ο ΣΔΥΒ

Μεγάλη στιγμή για την ιστορία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου αποτέλεσε η αδελφοποίηση και το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε με το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «ΕΥ ΖΗΝ» Λεμεσού. Τη Κυριακή 30 Απριλίου, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην αίθουσα στο Μεταξουργείο. Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του Ευ Ζην κ.Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου κ.Κώστας Κυριαζής, ο υπεύθυνος της αποστολής του Ευ Ζην για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου κ.Γιαννάκης Ιωάννου, το ΔΣ και πολλά μέλη του ΣΔΥ Βόλου, η αποστολή του Ευ Ζην που βρέθηκε στη πόλη μας για τον αγώνα, αρκετοί πολίτες, και βέβαια ο κ.Μιχάλης Καπουρνιώτης – Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ υπεύθυνος αθλητισμού.
Οι σύλλογοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας, αντάλλαξαν πολλά αναμνηστικά όπως και τις σημαίες τους, καθώς και προϊόντα της περιοχής τους. Για τη σημασία της αδελφοποίησης μίλησαν οι πρόεδροι και οι υπεύθυνοι του Ευ Ζην και του ΣΔΥ Βόλου, και ο κ.Μιχάλης Καπουρνιώτης. Αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας και οι κινήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον, ενώ υπήρξαν εκατέρωθεν ευχαριστίες για τη σημαντική πρωτοβουλία της αδελφοποίησης. Βραβεύτηκε η αθλήτρια και πολύτεκνη μητέρα με αθέατη αναπηρία κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, που έδωσε με τη σειρά της αναμνηστικά στους δύο συλλόγους. Την αναμνηστική πλακέτα στον ΣΔΥ Βόλου εκ μέρους του Ευ Ζην έδωσε ο 81χρονος κ.Ανδρέας Παμπακάς που τη προηγούμενη ημέρα έτρεξε τον Ημιμαραθώνιο (21,1 χιλιόμετρα). Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ευ Ζην παρέθεσε δεξίωση με παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.
Συμμετοχή σε ακόμη 9 αγώνες
Εκτός από τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, πολλοί ακόμη αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου στην Ελλάδα, και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσαν το παρόν σε 4 από αυτούς. Ο Στράτος Συμεωνίδης έτρεξε στον 7ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας τη Κυριακή το απόγευμα και διακρίθηκε στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
82 χιλιόμετρα (50 μίλια), τον αγώνα δοκιμασία στα βουνά της Ροδόπης Rodopi Challenge έτρεξαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία ο Κώστας Ραμματάς και ο Γιάννης Μπατζάκας.
Τη 12η θέση κατέλαβε ο Κώστας Λαζαρίδης στον 4ο αγώνα ανωμάλου δρόμου 10 χιλιομέτρων Ποντινής Γρεβενών (Pontini Race 2017).
Ένας συγκινητικός αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, ο 2ος Δρόμος 21 Μαθητών έγινε στο Μακρυχώρι Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στα Τέμπτη το 2003. Αγωνίστηκε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης που τερμάτισε 5ος στη γενική κατάταξη και 2ος στη κατηγορία του (6.200 μέτρα).
Αυτή τη Κυριακή 7 Μαΐου το παρών δώθηκε για τον ΣΔΥΒ σε άλλους 5 αγώνες. Έτσι,με 29 συμμετοχές και με πολλές διακρίσεις ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποίησε ακόμη μία μαζική αποστολή τρέχοντας στον 8ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου στη Λάρισα. Για ισάριθμη φορά έτσι μετείχε με πληθώρα μελών του στον αγώνα που διοργανώνει το αδελφό σωματείο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.
Δεύτερος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου και 4ος ο Δημήτρης Φράγκος. Εκτός από αυτούς, πρώτοι στη κατηγορία τους ήταν οι Γιώργος Καλαντζής, Αργύρης Βουρλογιάννης, δεύτεροι οι Κώστας Μαγαλιός, Σταύρος Βασιλειάδης, Ευαγγελία Παπαχρήστου και τρίτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Αναλυτικά οι συμετοχές:
10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Παπαλεξίου Αλέξης
Φράγκος Δημήτρης
Μαγαλιός Κώστας
Καλαμάκης Αχιλλέας
Καλαντζής Γιώργος
Βουρλογιάννης Αργύρης
Παλάντζας Κώστας
Γάκης Δημήτρης
Τζώρτζης Μάνος
Μακρής Δήμος
Πατσαρούχας Ηλίας
Κυριαζής Κώστας
Μιχαλόπουλος Μάριος
Παπαδόπουλος Θανάσης
Κουσκουρίδας Στέργιος
Κουσκουρίδας Σωτήρης
Κράβαρης Σάκης
Νέος Απόστολος
Ρούστα Ρίτσα
Τσιώλης Φώτης
Παπαχρήστου Ευαγγελία
Βασιλειάδης Σταύρος
Κοσμά Άλκηστις
Ζαφειρίου Ανάργυρος
Κοτσίλιος Δημήτρης
Τσοκάνης Γιώργος
Λεμονας Κώστας
3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κλειδωνάρη Άννη
Διακρίσεις για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και στον 6ο Δρόμο Σέϊχ Σου 2017 που έγινε στο όμορφο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 9ος στη γενική κατάταξη και τρίτος στη κατηγορία του, ενώ η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου κατέλαβε τη 1η θέση στη κατηγορία της.
Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Ανόπαια Ατραπός, το «Μονοπάτι του Εφιάλτη» απόστασης 16 χιλιομέτρων έγινε στο όρος Καλίδρομο στις Θερμοπύλες, και συμμετείχαν 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Ο Θανάσης Οικονόμου, ο Μπάμπης Μπάρδας και ο Κώστας Βέργας.
Στον Ζήσειο Ανώμαλο Δρόμο 10 χιλιομέτρων στη Κοζάνη έτρεξε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και κατέλαβε τη 5η θέση, ενώ αναδείχτηκε 2ος στη κατηγορία του.
Οι 8οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών έγιναν τη Κυριακή. Στο Αηγιωργίτικο Μονοπάτι απόστασης 24 χιλιομέτρων έτρεξε και διακρίθηκε στη κατηγορία της, η Βάσω Τασιώνη.
3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού
Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και ο ΕΟΣ Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού. Θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου αποστάσεων 10χλμ , 5χλμ καθώς και 1000 μέτρων για παιδιά. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δάσος Κουρί Αλμυρού αυτή τη Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Πρωταρχικός σκοπός του αγώνα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και το τρέξιμο στο πανέμορφο δάσος, αφήνοντας εκτός προτεραιότητας τους αγωνιστικούς στόχους. Προϋπόθεση για να συμμετέχουν στον αγώνα να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν Πληροφορίες στα τηλέφωνα Δεληζήσης Γιάννης 6936868635 και Κυριαζής Κώστας 6994583137 και στο sdyvolou@gmail.com
Πρόγραμμα Αγώνων
8:00 – 09:15 Λειτουργία γραμματείας για παραλαβή αριθμών
09:30 εκκίνηση αγώνων 1.000μ
09:45 εκκίνηση αγώνων 5χλμ και 10χλμ
Tελετή απονομής μετά το τέλος των αγώνων
Εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες
Ο 2ος Πλαστήριος Δρόμος θα γίνει στη Καρδίτσα 21 Μαϊου με αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και 1000μ για παιδιά. Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι δωρεάν και οι εγγραφές λήγουν στις 15 Μαϊου.
Μετά τον αγώνα ο ΣΔΥ Βόλου θα μεταβεί με λεωφορείο στη Λίμνη Πλαστήρα που είναι πολύ κοντά ώστε τα μέλη αν θέλουν και με τις οικογένειές τους να συνδυάσουν τον αγώνα με εκδρομή. Ποσό για το λεωφορείο 6 ευρώ, και οι 50 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση και θα πληρώσουν το ποσό θα μετέχουν στην εκδρομή. Οι εγγραφές και οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.
Εκδρομή στη Σκιάθο Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αλέκου Σάμιου, αδελφού του αντιπροέδρου του συλλόγου Παντελή.