Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Γεμάτο από αμέτρητες δράσεις και κοινωνική προσφορά ήταν το 2016 για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Γεμάτο από αμέτρητες δράσεις και κοινωνική προσφορά ήταν το 2016 για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Μία χρονιά γεμάτη από ατέλειωτες δράσεις αποτέλεσε το 2016 για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Όλες οι βδομάδες του έτους περιλάμβαναν κάτι από αυτά: αποστολές σε αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα, συμμετοχές στο εξωτερικό, διοργάνωση αγώνων στη Μαγνησία, φιλανθρωπικές κινήσεις με αποκορύφωμα τη συμβολή στη διάθεση 7.000 ευρώ στη Φλόγα Μαγνησίας. Η τόσο πλούσια δραστηριότητα σε όλα τα μέτωπα υπερδιπλασίασε τις επιδόσεις του συλλόγου οποιασδήποτε προηγούμενης χρονιάς, και κατατάσσει τον ΣΔΥ Βόλου ως ένα από τα πιο ενεργά σωματεία στη Μαγνησία και την Ελλάδα για οποιοδήποτε άθλημα. Το 2016 πάρα πολλά νέα μέλη, μικροί και μεγάλοι, εντάχθηκαν στον ΣΔΥΒ και έτρεξαν τους πρώτους τους αγώνες, ή απλά γνώρισαν την ομορφιά και την ευεξία του αθλητισμού αλλάζοντας τρόπο ζωής, καθώς δεν είναι πρωταρχικό ζητούμενο η συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις.
Στις κυριότερες στιγμές του 2016 για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου συγκαταλέγονται η συμμετοχή με 102 αθλητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, η διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 16 Απριλίου που ενίσχυσε στο μέγιστο τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας, η αποστολή στον Μαραθώνιο Λεμεσού στις 10 Απριλίου και η αδελφοποίηση με τον διοργανωτή σύλλογο ΓΣ τα Ολύμπια Λεμεσού 1892 που είχαν λάβει μέρος και στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη Μαγνησία ο σύλλογος διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε επίσης τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού (15 Μαΐου), τον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου (16 Οκτωβρίου). Συμμετείχε και υποστήριξε το μήτιγκ στίβου Ρήγεια στο Βελεστίνο (28 Μαΐου), και βέβαια τον φιλανθρωπικό αγώνα για τη Φλόγα στις 9 Οκτωβρίου. Υλοποίησε το φιλανθρωπικό 1ο Volos Santa Run που μάγεψε τον Βόλο στις γιορτές στις 30 Δεκεμβρίου. Συνεργάστηκε άψογα με όλους τους φορείς, τον Δήμο Βόλου ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ΕΟΣ Βόλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λιμενικό, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όλα τα σωματεία και συλλόγους της περιοχής, τις επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί στους αγώνες, τις εφημερίδες, sites, ΜΜΕ που προέβαλαν τις δραστηριότητες του ΣΔΥ Βόλου και τους ευχαριστεί όλους. Εξίσου συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία Δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τον ΣΜΝ Λάρισας, ΣΔ Τρικάλων, ΑΠΣ Ζευς Πιερίας, και όλα τα σωματεία της Ελλάδας, όπως και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Μαραθωνίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και όλων των διοργανώσεων.
Συμμετείχε στη 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία που έγινε στις 5 Οκτωβρίου. Στις 3 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού και μίλησε στα παιδιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Βελτίωση της ψυχολογίας του δρομέα» στις 11 Απριλίου. Στο κοινωνικό επίπεδο, πραγματοποίησε στις 15 Ιανουαρίου τη κοπή πίτας του συλλόγου όπου βράβευσε 10 αθλητές για τη προσφορά τους στον αθλητισμό. Ανά τακτά διαστήματα διοργάνωσε εξόδους σε καταστήματα ή στη παραλία στις Πλάκες το καλοκαίρι για σύσφιξη των σχέσεων των μελών. Πραγματοποίησε επίσης τις εκλογές του ΣΔΥΒ που ανέδειξαν το νέο ΔΣ στις 7 Δεκεμβρίου.
Οργάνωσε πολυπληθείς συμμετοχές σε αγώνες ανά την Ελλάδα, φτάνοντας 20 παρουσίες σε διοργανώσεις έχοντας διψήφιο αριθμό αθλητών. Οι διοργανώσεις αυτές ήταν οι εξής:
102 συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 13 Νοεμβρίου
78 στον 2ο Αγώνα Δρόμου Καλών Νερών 11 Σεπτεμβρίου
69 στον 4ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Φαρσάλων 2 Οκτωβρίου
38 στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα 20 Μαρτίου
38 στο Run Greece Λάρισα2 27 Μαρτίου
34 στον 10ος Γύρο Λίμνη Ιωαννίνων στις 16 Σεπτεμβρίου
34 στον 7ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου 10χλμ Λάρισα 8 Μαΐου
30 στον Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο 23 Οκτωβρίου
30 στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια 30 Οκτωβρίου
30 στον 3ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνας Δρόμου στα Χάνια Πηλίου 13 Αυγούστου
27 στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 8 Οκτωβρίου
24 στο Lamia Night & Run 14 Μαΐου όπου βραβεύτηκε από τη διοργάνωση
23 στον 14ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα 11 Δεκεμβρίου
22 στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 3 Απριλίου
18 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου στα Τρίκαλα 11-12 Ιουνίου
17 το ίδιο διήμερο στα Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο
15 στο 2ο Ζαγόραθλο 19 Ιουνίου
12 στον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δίον 13 Μαρτίου
10 στον Πλαστήριο Δρόμο Καρδίτσα 10 Απριλίου
10 στον 13ο Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων 18 Δεκεμβρίου
Σε πάρα πολλούς ακόμη αγώνες στην Ελλάδα σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥΒ το 2016, συμπληρώνοντας παρουσία σε 135 διαφορετικούς αγώνες. Ενδεικτικά μερικές περιοχές: Άρτα, Μεσσήνη, Όλυμπος, Τατόι, Σπερχειός, Λεύκτρα, Ροδόπη, Παρνασσός, Ηράκλειο, Πάτρα, Λευκάδα, Καστοριά, Χαλκλιδα, Σέρρες, Λιβαδειά, Καβάλα, Δεσκάτη, Βεγορίτιδα, Μέτσοβο, Αλόννησος, Κατερίνη, Πρέβεζα, Μετέωρα, Παλαμάς, Αμφιλοχία, Δίστομο, Γρεβενά, Κέρκυρα, Λεπτοκαρυά, Νεάπολη Κοζάνης, Κοζάνη, Βέρμιο, Ρούμελη, Κλεωνές, Κύργια, Έδεσσα, Σκύδρα, Παρανέστι, Πόζαρ, Βεργίνα, Βέροια, Γοργοπόταμος, Ξάνθη, Ρόδος, Καρπενήσι, Αγιόκαμπος, Άνω Μηλιά, Μενδενίτσα, Νήσος Χάλκη, Νήσος Ίος, Ξηρολίβαδο Βέροιας, Κρίκελο, Τζουμέρκα, κ.α.
Ο Σύλλογος ξέφυγε και το προηγούμενο έτος από τα σύνορα της χώρας, και έτσι στις 10 Απριλίου είχε 12μελή αποστολή στον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού που συνδυάστηκε και με άλλες δράσεις, αδελφοποίηση με τον διοργανωτή σύλλογο, και επίσκεψη στα Κατεχόμενα. 4 δρομείς έτρεξαν στις 20 Νοεμβρίου στον Μαραθώνιο της Βαλένθια, ο Μάνος Τζώρτζης στις 16 Απριλίου στον Μαραθώνιο Βελιγραδίου, ο Σπύρος Τρύφωνος στις 18 Σεπτεμβρίου στον Ημιμαραθώνιο Κοπεγχάγης. Η Δήμητρα Καραμανώλη στις 24-25 Σεπτεμβρίου μετείχε και αναδείχτηκε 3η στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων στο Νόβισαντ στη Σερβία, ενώ η Ελένη Πρατσή μέσα στη χρονιά έτρεξε σε αρκετούς αγώνες στη Κύπρο.
Πάρα πολλές ήταν οι διακρίσεις των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου μέσα στη χρονιά. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος τερμάτισε τη 1 Οκτωβρίου στο ιστορικό Σπάρταθλο απόστασης 246 χιλιομέτρων, ενώ σε αρκετούς αγώνες ηταν νικητές στη γενική κατάταξη οι Αχιλλέας Γιαννούλας, Αλέξης Παπαλεξίου ο οποίος μάλιστα τερμάτισε 3ος σε διεθνή αγώνα, τον παράλληλο των 5 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου Λεμεσού. Νικητές επίσης σε αγώνες τερμάτισαν οι Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Μαγαλιός, Ζήσης Τσουρέλης, Νίκος Σιδηρόπουλος, Κώστας Παλάντζας, Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Τσαμασιώτης, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Ελένη Πρατσή, Σταθούλα Τσιμούρτου, Ρίτσα Ρούστα. Πάρα πολλοί δρομείς τερμάτισαν επίσης πρώτοι ή στη τριάδα της κατηγορίας τους σε πολλούς αγώνες.
Στο βίντεο που ακολυθεί μπορούμε να δούμε μια μικρή ανασκόπηση από κάθε αγώνα που συμμετείχε το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και για κάθε αθλητή του.
1ο μέρος http://www.dailymotion.com/video/x58cya3
2ο μέρος http://www.dailymotion.com/video/x58dafl
3ο μέρος http://www.dailymotion.com/video/x58f92j
Η είσοδος του 2017 υπόσχεται πάρα πολλά για τον ΣΔΥ Βόλου, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήδη έθεσε τον στόχο να συμβάλει και φέτος ακόμη περισσότερο για τη πρόοδο του υγιούς αθλητισμού στη Μαγνησία. Τα ρεκόρ δεν επιδιώκονται και δεν αποτελούν αυτοσκοπό, είναι όμως βέβαιο ότι με σωστή δουλειά νέοι πολίτες θα έρχονται διαρκώς στο χώρο και θα γεύονται τη μαγεία που μόνο η άθληση μπορεί να προσφέρει. Μόνιμο σύνθημα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ