Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • Δελτίο Τύπου – Ομαδική Επίσκεψη με Ξενάγηση στην έκθεση «Leonardo DaVinci – 500 years of Genius»

Δελτίο Τύπου – Ομαδική Επίσκεψη με Ξενάγηση στην έκθεση «Leonardo DaVinci – 500 years of Genius»

Ο Αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» πραγματοποίησε το Σάββατο 16/3/2019 ομαδική επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση «Leonardo DaVinci – 500 years of Genius» στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου η μεγάλη έκταση του και η σωστή τοποθέτηση των εκθεμάτων εξυπηρετούσε την κίνηση των επισκεπτών, 47 μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις πρωτοποριακές για την εποχή τους κατασκευές του Leonardo DaVinci όπως οι πτητικές και καταδυτικές του συσκευές, τα μηχανικά και αρχιτεκτονικά του σχέδια υλοποιημένα σε μακέτα, τα περίφημα ανατομικά του σχέδια όπου διαμέσου της ζωγραφικής αποτύπωσε εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος με εξαιρετική ακρίβεια, ο περίφημος άνθρωπος του Βιτρουβίου και η σχεδίαση των ιδανικών αναλογιών του ανθρώπινου σώματος, οι ζωγραφικοί του πίνακες όπως η περίφημη Μόνα Λίζα με όλα το ιστορικό και τα στάδια κατασκευής της καθώς και πάρα πολλά άλλα. Το μεγάλο ταλέντο, η περιέργεια, η παρατηρητικότητα, η φιλομάθεια για την γνώση της εποχής του αλλά και την αρχαία γνώση, το ελεύθερο πνεύμα του καθώς και το γεγονός ότι πίστευε στην ενότητα των γνωστικών πεδίων, οδήγησαν τους ιστορικούς να κατατάξουν τον Leonardo Da Vinci ως έναν από τους μεγάλους της ανθρώπινης iστορίας και ο ίδιος ενέπνευσε τον αναγεννησιακό όρο Homo Universalis ( «Καθολικός Άνθρωπος»).

Η αποτίμηση της επισκέψεως είναι εξαιρετικά θετική και όλοι οι επισκέπτες της ομάδας μας εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την ιδέα και οργάνωση της. Ο σκοπός του συλλόγου μας είναι αθλητικός, εκπολιτιστικός και εκπαιδευτικός. Η πολιτιστική δραστηριότητα του λοιπόν είναι συνυφασμένη με την αθλητική του λειτουργία και θα συνεχίσουμε να δρούμε πάνω σε αυτόν τον άξονα. Σε αυτήν μας την προσπάθεια καλούμε όλους σας να συνεχίσετε να συμμετέχετε ως αθλούμενοι αλλά και ως εθελοντές και υποστηρικτές.