Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Ημερήσια Εκδρομή ΣΔΥΑ – Κολοκοτρώνειος Αγώνας Δρόμου 2016

Ημερήσια Εκδρομή ΣΔΥΑ – Κολοκοτρώνειος Αγώνας Δρόμου 2016

Ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει στον 3ο Κολοκοτρώνειο Δρόμο που γίνεται προς τιμήν του Γέρου του Μοριά, το Σάββατο 14 Μαϊου στη διαδρομή από το Λιμποβίσι στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Θα πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή και ημερήσια εκδρομή.

  • Ημερομηνία:  Σάββατο 24 Μαϊου 2016
  • Ώρα αναχώρησης: 05.50πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ, στάση Μετρό Μεταξουργείο.
  • Ώρα εκκίνησης του αγώνα: 10.00 πμ.
  • Κόστος μετάβασης – επιστροφής:  13 ευρώ το άτομο.

Το  Πρόγραμμα εκδρομής έχει ως εξής.

Αναχώρηση για Λιμποβίσι με μια μικρή διακοπή στη διαδρομή, άφιξη στο Λιμποβίσι  όπου θα γίνει η εκκίνηση, στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου του Μοριά στην πλατεία Χρυσοβιτσίου, όπου αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο.
Μετά τις απονομές ο χρόνος είναι ελεύθερος.  Φαγητό στις τοπικές ταβέρνες
Η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει στις 4 και μισή το απόγευμα.

Οι εγγραφές για την συμμετοχή στον Αγώνα και την εκδρομή θα γίνονται κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη απόγευμα στα γραφεία μας από τις 5μμ μέχρι τις 8 και μισή το βράδυ. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 12  Μαϊου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2103625168.

Παραθέτουμε κατωτέρω την Πρόσκληση – Προκήρυξη των Διοργανωτών  με πληροφορίες  για τον αγώνα:

Αγαπητοί φίλοι,
Στα πλαίσια εορτασμού της 195ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 ημιμαραθώνιος αγώνας ανωμάλου δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.

Ο ημιμαραθώνιος αυτός, ο οποίος διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.

Η διαδρομή περιλαμβάνει δύο σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. Η διαδρομή θα έχει σήμανση και ανθρώπους του Συλλόγου σε κάθε διασταύρωση, ενώ θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά η Τροχαία Τριπόλεως και το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες). Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και για παρουσία γιατρού από το Παναρκαδικό νοσοκομείο (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το Χρυσοβίτσι).

Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 3 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνιστών του χωριού κατά το 1821. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Σάββατο 14-5-2016) και ώρα 18:30 οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας στο μουσείο δασικής ιστορίας του χωριού, όπου θα παρουσιαστούν οι ιστορικές πτυχές των σημαντικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Χρυσοβίτσι τον Απρίλιο του 1821 (μετά το τέλος της ημερίδας θα παρατεθεί στο χώρο του μουσείου μπουφές).

Η εκδήλωσή μας είναι ταπεινή, αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι άριστα οργανωμένη και, το κυριότερο, να ανταποκρίνεται στη συναισθηματική φόρτιση των ιστορικών γεγονότων που συμβολίζει.