Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Ιπποκράτειος Δρόμος-Δελτίο τύπου

Ιπποκράτειος Δρόμος-Δελτίο τύπου

Με ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά ο Ιπποκράτειος δρόμος και ο παιδικός / εφηβικός αγώνας 1000 μέτρων στην πόλη της Λάρισας. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα των 10 χλμ ήταν το Α΄ Αρχαίο Θέατρο συνδέοντας τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας με την κοίτη του ποταμού Πηνειού. Για τον παιδικό / εφηβικό αγώνα σημείο εκκίνησης ήταν το άγαλμα του Ιπποκράτη και τερματισμός το Α΄ Αρχαίο Θέατρο.
Και φέτος αθλητές από όλη την Ελλάδα, οργανωμένοι σε συλλόγους δρομέων ή μεμονωμένοι, βρέθηκαν στη Λάρισα για να τρέξουν στον 7ο Ιπποκράτειο αγώνα και απόλαυσαν τη διαδρομή και την πόλη μας. Ο αγώνας, όπως κάθε χρόνο ήταν δωρεάν και δεν είχε κόστος συμμετοχής ενώ οι αθλητές παρέλαβαν chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και με τον τερματισμό τους βαρύτιμο συλλεκτικό μετάλλιο, τεχνική μπλούζα, νερά, χυμούς, μπάρες δημητριακών, κέικ, ενώ πέραν των δύο σταθμών με ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά υπήρχε και ειδικός σταθμός με ηλεκτρολύτες. Επίσης, στον τερματισμό όλοι οι αθλητές αλλά και οι θεατές που το επιθυμούσαν πραγματοποίησαν δωρεάν πελματογράφημα.
Νικητής αγώνα ήταν ο Χατζηγιάννης Γεώργιος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Παπαναστασίου Κωνσταντίνος του Φωκιανού Καρδίτσας και στη τρίτη θέση ο Φράγκος Δημήτριος. Ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Τσινίκου Δήμητρα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση η Συκοπέτη Βασιλική του Ο.Μ. Γιαννιτσών και στη τρίτη θέση η Νασίκα Αναστασία.
Για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας της πόλης μας, συνεργάστηκαν με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πολλές εθελοντικές ομάδες και φορείς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία ηταν και συνδιοργανοτές, ο Δήμος Λαρισαίων, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Τροχαία Λάρισας για την άριστη φύλαξη της διαδρομής, το ΕΚΑΒ το οποίο βρισκόταν διαρκώς εν κινήσει κατά μήκος της διαδρομής, το ασθενοφόρο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το ασθενοφόρο του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης Απολλώνιο τα οποία ήταν σε καίρια σημεία του αγώνα, οι γιατροί που κάλυψαν τον αγώνα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, το Vespa Club, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, ο ΕΟΣ Λάρισας, η Θεσσαλία Security για τη φύλαξη του χώρου εκκίνησης και τερματισμού.
Επίσης, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς και δωροθέτες για τη στήριξη που παρείχαν στον αγώνα. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη. Τους Μέγα Χορηγό EXALCO,Λαρισαική – Σαμαρά (Εθνικές Μεταφορές), Pfizer,Eurbank, Intersport, TnT Express, Brothers In Law, Pizza Bar, Las Ramblas, Personal Fitness Club, Labrakis Mobile, Μπουχουρίδης Health Care, τους υποστηρικτές Όλυμπος, Ζυμωσεις Πουρνάρα, Θεσσαλία Security EthicSport, PhysioPraxis Κώ/νος Καλαμπάκας, Beauty Free, Θεόνη, Bruno Coffee Stores, Καλόγερος Ιωάννης, Ελληνικοί Χυμοί Ταμπουρούδης Ευάγγελος.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στον αγώνα της πόλης μας.
Ο 8ος Ιπποκράτειος αγώνας θα διεξαχθεί στις 7 Μαιου 2017.