Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ. 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ. 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο “Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός” γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την πρώτη διοργάνωση Μαραθωνίου Δρόμου ως αθλητικό γεγονός.

Ήταν η πέμπτη μέρα των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όταν θεσμοθετήθηκε και διεξήχθη ο πρώτος, σύγχρονος, Ολυμπιακός Μαραθώνιος με τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν να αναφωνεί στο νικητή Σπύρο Λούη “Σήμερα έγραψες ιστορία”. Ο θρίαμβος αυτός του Έλληνα πρώτου Χρυσού Ολυμπιονίκη Μαραθωνίου Δρόμου, παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές των Αγώνων, με το Μαραθώνιο να αναγνωρίζεται ευρέως ως μια από τις κορωνίδες των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της μεγάλης σύνδεσής του με την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.

Το 2016, 120 χρόνια μετά, ο Μαραθώνιος Αθήνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελούν σημεία αναφοράς του παγκόσμιου Μαραθώνιου Κινήματός και του σύγχρονου αθλητισμού. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ο απόλυτος τελικός προορισμός κάθε δρομέα από οπουδήποτε στο κόσμο, που τρέχοντας επί της αυθεντικής Μαραθώνιας διαδρομής αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία. Με την αφορμή της επετείου 120 χρόνων Μαραθωνίου, η συμμετοχή στον Μαραθώνιο Αθήνας και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Στις 13 Νοεμβρίου 2016, ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τιμούν την 120η επέτειο του Μαραθωνίου διοργανώνοντας ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός ακριβώς πριν τον τερματισμό των νικητών του 34ου Μαραθωνίου Αθήνας. Σας καλούμε όλους να βρεθείτε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, είτε ως δρομείς είτε ως θεατές για να γιορτάσουμε μια μοναδική επέτειο, παρακολουθώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις, μαζί με περισσότερους από 50.000 άλλους θεατές και από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.