Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Aυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος. Ο Μαραθώνιος της Ψυχής μας!

Aυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος. Ο Μαραθώνιος της Ψυχής μας!

Η μεγάλη μας γιορτή! Μαραθώνιος της Ιστορίας κουβαλώντας μια βαρύτατη και πλούσια κληρονομιά.Και ποιος πλέον τώρα δεν θέλει να τρέξει και να συμμετάσχει στην Αυθεντική στην Κλασική μας Μαραθώνια διαδρομή?Είναι ένα όνειρο σε κάθε δρομέα να κάνει την διαδρομή, να τρέξει στον δρόμο της Ιστορίας με όσες δυσκολίες και εάν συναντήσει, αρκεί να το βάλει στόχο να τερματίσει με ότι χρόνο καταφέρει να κάνει αρκεί να τερματίσει υγιείς και να νιώσει την μεγάλη  χαρά του Μαραθωνοδρόμου τερματίζοντας έναν  και ίσως τον δυσκολότερο Μαραθώνιο δρόμο με αποζημίωση το μοναδικό στάδιο το Ιστορικό μας Καλλιμάρμαρο!

Τι ποιο μαγευτικό από το Καλλιμάρμαρο! Ο Μαραθώνιος μας το Εθνικό μας άθλημα έχει μια μαγεία  είναι μοναδικός διότι συνδέει την ιστορία με το αγώνισμα. Έχει μια αρχή και ένα τέλος. Είναι κατάθεση ψυχής σε κάθε βήμα. Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία του πριν 37 χρόνια θα δούμε τις διαφορές όσο αφορά την συμμετοχή και όλη την διοργάνωση. Το κίνημα του Μαραθωνίου αυξάνεται ανά  τον κόσμο ραγδαία με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και αθλουμένων σε Μαραθωνίους ανά τον κόσμο. Από  100 συμμετοχές περίπου πριν 36 χρόνια σήμερα είμαστε στις 20.000! Στην Αυθεντική μας διαδρομή! Ο δικός μας Μαραθώνιος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα Μαραθώνιο ανα τον κόσμο. Έχει μια μαγεία που σε συναρπάζει! Έχει φυσικά την δυσκολία του αλλά αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό. Το τότε με το τώρα μεγάλη διαφορά στην όλη διοργάνωση και φυσικά στην απήχηση του κόσμου. Συμμετοχή θεατών πλέων σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, ο κάθε ένας εκφράζοντας με τον δικό του τρόπο ενθάρρυνσης προς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα σεβασμός προς το γεγονός που παλαιότερα αυτό δεν υπήρχε . Επάνω φυσικά σε όλο αυτό έχουν συμβάλει ενεργά τα τελευταία χρόνια πολλοί παράγοντες τόσο από τους αθλητές και αθλούμενους αλλά και από την όλη διοργάνωση στο μέγιστο. Με την αλματώδη ανάπτυξη και ζήτηση συμμετοχής πλέον υπάρχει τα τελευταία χρόνια και δυσκολία όσο αφορά την χωρητικότητα στην ιστορική μας αφετηρία δυσκολεύοντας την εκκίνηση.

Αυτό εξετάζεται και θα λυθεί άμεσα από τον ιστορικό μας Δήμο του Μαραθώνα καθώς και από τους αρμόδιους φορείς με την διαπλάτυνση της ιστορικής αφετηρίας. Ο Μαραθώνιος μας τα τελευταία χρόνια ξεκινάει με την σημαντική έκθεση Μαραθωνίου δρόμου που διεξάγεται στο ολυμπιακό ακίνητο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Παλαιό Φάληρο με την παρουσία του Ιστορικού Δήμου μας του Δήμου Μαραθώνα μαζί με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρουσία του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ με τον δικό του χώρο υποδοχής.

Ακολουθούν παράλληλα εκδηλώσεις της οργανωτικής επιτροπής με την παρουσία της ΑΙΜS και του GALA προς τιμή των καλύτερων παγκόσμιος Μαραθωνοδρόμων, και με αποκορύφωμα την παραμονή του Μαραθωνίου  το τελετουργικό  με την επίσημη έναρξη του Μαραθωνίου και την ξεχωριστή τελετή Αφής Μαραθώνιας Φλόγας στον Τυμβο του Μαραθώνα και στην Ιστορική μας Αφετηρία σε μια μοναδική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.Ο Μαραθώνιος Δρόμος και ως άθλημα αλλά και ως ιδέα είναι ένα ίσως και το μοναδικό άθλημα που διακρίνεται για την απλότητα  και την λιτότητα του. Έχει τον σεβασμό που του αρμόζει! Δεν απαιτεί πολυτέλειες και σπατάλες. Θέλει ψυχική δύναμη και σεβασμό προ πάντων στο σώμα σου. Όσο ποιο απλός είσαι φυσικά με τα απαραίτητα εννοώντας τον εξοπλισμό σου και προσέχοντας όλο το διάστημα την σωστή προετοιμασία και την υγεία σου, τόσο ποιο πολύ τον απολαμβάνεις και καταλαβαίνεις την φιλοσοφία του! Είναι η φύση του τέτοια που δεν σου επιτρέπει και πολλά.. Στον Μαραθώνιο μας όσοι λαμβάνουν μέρος και τερματίζουν είναι όλοι νικητές ανεξαρτήτως χρόνου και θέσης. Σημασία έχει η συμμετοχή και φυσικά ο υγιής τερματισμός! Έτσι λοιπόν και φέτος για άλλη μια χρονιά ο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ως πρωτεργάτης του Μαραθωνίου Δρόμου και γενικά του δρομικού κινήματος στην ιστορική και ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα αλλά και θεματοφύλακας του, έδωσε ενεργά την παρουσία του και στους  αγώνες των 10 χλμ και  5 χλμ και φυσικά στον Μαραθώνιο μας με την συμμετοχή και τους τερματισμούς των αγαπητών συναθλητών και μελών μας τερματίζοντας όλοι υγιείς εκπληρώνοντας  ο κάθε ένας  τον δικό του στόχο. Όπως αναφέραμε σημασία έχει η συμμετοχή και ο υγιής τερματισμός. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν σε όλη την διοργάνωση όλες τις ημέρες αυτές, τους συντελεστές διοργανωτές, τους θεατές -συνοδούς – υποστηρικτές για την βοήθεια και εμψύχωση που δόθηκε σε όλους μας τους συμμετέχοντες δίνοντας μας την δύναμη να συνεχίσουμε με όλη μας την αγάπη την προσφορά μας προς τον αθλητισμό και πολιτισμό με αποκορύφωμα τον δικό μας Μαραθώνιο Δρόμο, τον Αυθεντικό κρατώντας τον σαν μια μεγάλη και πολύτιμη παρακαταθήκη!

Με όλη την εκτίμηση και σεβασμό.

Βλάσης Καραβασίλης