Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Μήνυμα του Ηλία Σπυριούνη ενόψει του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Μήνυμα του Ηλία Σπυριούνη ενόψει του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ* ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ 12ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καμία μεγάλη ευκαιρία δε “φωνάζει”
ότι είναι μεγάλη ευκαιρία…

 

Στην τελική ευθεία για τον 12ο «Γύρο της Λίμνης» και τη στιγμή που όλα έχουν πάρει το δρόμο τους για μια δυνατή – πιο δυνατή από ποτέ – διοργάνωση, αξίζει να ξεφύγουμε για λίγο από τον πυρετό της προετοιμασίας για να αφουγκραστούμε την ουσία και το μήνυμά της.

Όλοι όσοι πιστέψαμε στη δυναμική αυτού του δρομικού γεγονότος και δουλέψαμε πεισματικά έως ότου να το δούμε να πατάει γερά στα πόδια του, νιώθαμε εξ’ αρχής ότι ο «Γύρος της Λίμνης» δεν ήταν απλά ένα μονοδιάστατο, αθλητικό γεγονός μαζικού χαρακτήρα.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, με την πόλη μας να προσελκύει δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και αθλητές από γείτονες χώρες, νιώθουμε ότι επιβεβαιωνόμαστε. Ο Γύρος αρχίζει να αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις και να μετατρέπεται σε αυτό δηλαδή που πάντα πιστεύαμε ότι είναι. Η μεγάλη ευκαιρία των Ιωαννίνων.

Η τέλεια αλχημική συνταγή που δίνει στην πόλη μας με την πολυπρισματική ταυτότητα, την ευκαιρία να αξιοποιήσει απόλυτα το δυναμικό της.

Ο «Γύρος της Λίμνης» μετατρέπεται σε ένα νέο σύμβολο ικανό να μαγνητίσει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Και άπαξ και βρεθούν στα Ιωάννινα… ξέρουμε ότι όλα τα άλλα είναι απλά. Το χωνευτήρι των Πολιτισμών, η Φύση με τα δώρα της, η πόλη με την ενέργεια και το δυναμισμό της, όλα θα συνεργήσουν για να συνεπάρουν τον επισκέπτη μας.

Λίγο πριν την εκκίνηση του 12ου «Γύρου» είναι η στιγμή που πρέπει να συνδεθούμε με την ουσία αυτής της διοργάνωσης. Να αφουγκραστούμε το μήνυμα που μας ψιθυρίζει. Την υπόσχεση για τα Ιωάννινα του 21ου αιώνα. Μιας πόλης η οποία μπορεί να ισορροπεί τέλεια το παρελθόν της με την σύγχρονη φυσιογνωμία της.

Αυτά τα Ιωάννινα παραμένουν ένα στοίχημα το οποίο θα κερδηθεί εφόσον ο «Γύρος της Λίμνης» καταστεί κοινό μας όραμα. Υπόθεση του μικρού επιχειρηματία. Του ξενοδόχου. Της Θεατρικής ομάδας. Του ταβερνιάρη. Του Δημοτικού Συμβούλου. Του blogger. Του αρχαιολόγου. Του δημόσιου υπαλλήλου. Υπόθεση δική σου και δική μου.

Με αυτό το μήνυμά μου σας καλώ να δούμε και να βιώσουμε τη φετινή διοργάνωση με μια νέα οπτική. Κάνοντας ένα άλμα στο Χρόνο. Αγγίζοντας το όραμά μας για τον τόπο μας και το μέλλον του. Είμαι σίγουρος πως όλοι μας θα συναντηθούμε με τα Ιωάννινα που έχουμε πλάσει στην καρδιά μας. Γι’ αυτό ας μην χάσουμε την ευκαιρία. Ας κάνουμε τον «12ο Γύρο» την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ της διοργάνωσης. Γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή για να αρπάξουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για τα Ιωάννινα.

Τώρα είναι η ώρα.

 
*Ηλίας Σπυριούνης
Γεν. Διευθυντής
Τ: 26516 07404
info@ioanninalakerun.gr
www.ioanninalakerun.gr