Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ | 31/10/2021

Δύο μόνο Κυριακές πριν την προσωπική προσπάθεια κάθε δρομέα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Σύλλογος μας, Αθηναίοι Δρομείς, επισκέφθηκε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Η προγραμματισμένη και καλά σχεδιασμένη επίσκεψη, που εμπλουτίστηκε από το άρθρο του Αντώνη Κυπραίου για την ιστορία και σύνθεση των Ολυμπιακών ύμνων, απο το 1896 μέχρι σήμερα (δείτε εδώ), συνέπεσε με την παράδοση της δάδας του 1936 από τον αθλητικό – προσκοπικό Σύλλογο Αρμενίων στο Μουσείο.

Η κυρία Σπανού, διευθύντρια του μουσείου, μας ξενάγησε στην ιστορία των Μαραθωνίων δρόμων, με τα αναμνηστικά από τον Σπύρο Λούη και τον Κυριακίδη μέχρι τους σημερινούς μεγάλους αθλητές και την πλούσια συλλογή δάδας από λαμπαδιοδρομίες.

Όλοι μαζί παρευρεθήκαμε στην άφιξη της δάδας του 1936 στο μουσείο και την παράδοσή του σε αυτό.

Όταν τα χιλιόμετρα θα συσσωρεύονται στα πόδια και το μυαλό θα λυγίζει, τα παραδείγματα σπουδαίων μαραθωνοδρόμων θα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχουν όρια στα θέλω της ψυχής.

Η ομάδα μας μετά την περιήγηση στο Μουσείο, γευμάτισε σε ταβέρνα στο Σχινιά, συζητώντας σχετικά με τις εντυπώσεις της επίσκεψης αλλά και τις μελλοντικές δράσεις της.

Για την Πολιτιστική Ομάδα
Ελισσάβετ Κρίπα