Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Ο «Νυχτερινός» (επι)βραβεύει όλες τις κατηγορίες, πρωταθλητές και βετεράνους!

Ο «Νυχτερινός» (επι)βραβεύει όλες τις κατηγορίες, πρωταθλητές και βετεράνους!

Ο «Νυχτερινός» (επι)βραβεύει όλες τις κατηγορίες, πρωταθλητές και βετεράνους!

 

Οι Έλληνες πρωταθλητές των δρόμων αντοχής, αλλά και οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικίας, θα έχουν την τιμητική τους και θα τύχουν ειδικής αναγνώρισης στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, θα έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο και θα τιμήσει την προσπάθεια των συμμετεχόντων, θεσπίζοντας αφενός περισσότερα οικονομικά έπαθλα στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και αφετέρου την βράβευση των κορυφαίων δρομέων Ανδρών και Γυναικών ανά ηλικιακή κατηγορία.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Οργανωτικής Επιτροπής ενόψει του φετινού μεγάλου ραντεβού, που αναμένεται να γεμίσει ξανά τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους:

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο φετινός ‘Νυχτερινός’ να αποτελέσει συνέχεια των έξι προηγούμενων διοργανώσεων ώστε να συνεχίσει τη διαρκή ανοδική πορεία του, τόσο στην αγάπη του κοινού που εκφράζεται με τη μαζική συμμετοχή των δρομέων, όσο και σε ό,τι αφορά στην ποιοτική αρτιότητα της διοργάνωσης. Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας έχει ως στόχο να συμπληρώνει ιδανικά την σπουδαία εαρινή διοργάνωσή της, τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Πρόκειται για δύο διεθνείς διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου, που επιδίωξή τους είναι να στέκονται κοντά σε όλους τους αθλούμενους και να αναδεικνύουν την προσπάθεια τόσο των καταξιωμένων δρομέων, όσο και όλων των δρομέων, κάθε ηλικίας, φύλου και επιπέδου. Παράλληλα, προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα για ένταξή τους στο δρομικό κίνημα ώστε να βάλει στη ζωή του τον αθλητισμό υγείας, ο οποίος αποδεδειγμένα βελτιώνει το επίπεδο ευτυχίας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».

 

Στην συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του «Νυχτερινού» τόνισε ότι από φέτος θα υπάρχει οικονομική επιβράβευση για την κορυφαία δεκάδα των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών του Ημιμαραθωνίου, ενώ παράλληλα θα θεσπιστεί επίσημη κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία:

«Επιδιώκουμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια όλων των δρομέων, πρωταθλητών αλλά και δρομέων υγείας κάθε ηλικίας. Σε κάθε διοργάνωση τιμούσαμε, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, την προσπάθεια των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών.

 

Εις το εξής, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η διοργάνωση θα επιβραβεύει οικονομικά τους δέκα πρώτους Έλληνες και Ελληνίδες ημιμαραθωνοδρόμους, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.

Επιπλέον, από τον φετινό ‘Νυχτερινό’ και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος.

Επομένως, στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά θα έχουμε 48 βραβεύσεις.

Όλοι οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία θα είναι προσκεκλημένοι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μαραθωνίου, τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει και για να τους συγχαρούμε για την σπουδαία προσπάθειά τους. Ελπίζουμε, μάλιστα, ότι θα υπάρχουν συμμετέχοντες ακόμα και στην κατηγορία των δρομέων άνω των 90 ετών!»

 

Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή θα προσπαθήσει να κρατήσει στο υψηλότερο επίπεδο την άριστη υποστήριξη που παρέχει στους χιλιάδες δρομείς, σε κάθε διοργάνωση:

«Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η άρτια υποστήριξη των δρομέων και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς, αποτελούν τα στοιχεία στα οποία οφείλεται η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου και η μοναδική επιτυχία του ‘Νυχτερινού’, όπως και του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Επιδίωξή μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, προσφέροντας στους δρομείς μια σειρά από ξεχωριστές παροχές και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ζήσουν μία υπέροχη εμπειρία, η οποία ξεκινά από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), όπου προσέρχονται για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους και κορυφώνεται την ημέρα της μεγάλης γιορτής χαράς και αθλητισμού, με πολύ κέφι, ήχο και χρώμα».

 

Στον επίλογο, ο κ. Χριστόπουλος παρότρυνε όλους τους εν δυνάμει δρομείς του «Νυχτερινού» να δηλώσουν την συμμετοχή τους είτε δημιουργώντας τη δική τους ομάδα, είτε μέσω κάποιου από τους δεκάδες συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2018:

«Σε κάθε ευκαιρία εκφράζουμε την επιθυμία να γίνουν όλοι μία ομάδα! Ο καθένας μπορεί να οργανωθεί στον εργασιακό του χώρο ή στο οικογενειακό του περιβάλλον, ώστε να έρθει να συμμετάσχει ενταγμένος στην ομάδα του. Γνωρίζουμε καλά ότι η εμπειρία μίας τέτοιας συμμετοχής, παρέα με φίλους ή συναδέλφους, είναι κάτι το μοναδικό για όποιον τη ζήσει! Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα δημιουργούν ομάδες καθοδηγώντας τα στελέχη τους στην άθληση υγείας, επειδή γνωρίζουν ότι η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες δημιουργεί ευεξία και βελτιώνει τη διάθεση και την παραγωγικότητα όλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Υπάρχει επίσης μία πολύ σημαντική προέκταση στις ομαδικές εγγραφές: Απευθύνουμε, όπως κάθε χρόνο, το κάλεσμα προς όλους τους συμμετέχοντες να εντάσσονται στις ομάδες δρομέων των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς, έτσι ώστε μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης να υποστηριχθούν οι φορείς που παράγουν σπουδαίο έργο και οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτήν την οικονομική ενίσχυση, ειδικά στις μέρες μας».

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

 

Οι ατομικές εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν θέση στην εκκίνηση χωρίς καθυστέρηση! Η προθεσμία ολοκλήρωσης των ομαδικών εγγραφών λήγει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

 

Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόποι εγγραφής:

 

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

β. Με αποστολή της δήλωσης με e-mail στο info@thesshalfmarathon.org ή με fax στο 2310 200361

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, προέκταση Αγ. Δημητρίου (τηλ.: 2310 200360)

δ. Απευθείας στις ομάδες των φορέων κοινωνικής προσφοράς, που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τη διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης αυτής.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων υπάρχουν στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης.

 

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

 

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ