Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • 4ος ΑΓΩΝΑΣ “ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” 10/10/2021 – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

4ος ΑΓΩΝΑΣ “ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” 10/10/2021 – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

4ος ΑΓΩΝΑΣ «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» 2021
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη ζωή μας!

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν είμαστε μόνο δρομείς.

Είμαστε άνθρωποι με συναίσθηση της ανάγκης να σεβόμαστε την Φύση μέσα στην οποία ζούμε, περπατάμε, τρέχουμε και απολαμβάνουμε τα αγαθά της.

Η σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι ζήτημα σεβασμού και αξιοπρέπειας προς την ίδια μας τη ζωή.

Αν θέλουμε το Πάρκο μας να είναι κόσμημα και όαση στο κέντρο της Πόλης και οι Γειτονιές της Αθήνας να μην «νιώσουν» το οποιοδήποτε αποτύπωμα πλαστικού, χαρτιού ή άλλου υλικού, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ενέργειες.

Έτσι λοιπόν, παρακαλούμε θερμά όλους, να συνεργαστείτε με τους εθελοντές μας και να ρίχνετε, όταν αυτό είναι δυνατόν,  τα μπουκάλια νερού με τα οποία θα σας τροφοδοτούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, στις σακούλες σκουπιδιών μετά την χρησιμοποίησή τους.

Στον 4ο αγώνα του Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» εγκαινιάζουμε μια νέα δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών. Συγκεκριμένα, προσκαλούμε όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου, δρομείς και εθελοντές,  να συνδράμουν με την προσφορά τους σε παλιές ή/και αχρηστευμένες οικιακές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, προκειμένου αυτές να συλλεχθούν και να πάρουν τον «δρόμο της ανακύκλωσης». Προς τούτο, θα υπάρχει ειδικός κάδος τοποθετημένος στο χώρο της εκκίνησης στο Άγαλμα του Β.Κωνσταντίνου την ημέρα του αγώνα για τη συλλογή και μεταφορά των συσκευών αυτών.   

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτή μας την πρόσκληση προστασίας του περιβάλλοντος και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτό! Η ατομική σας συνδρομή είναι απολύτως αναγκαία για να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική δράση που θεωρούμε ότι προωθεί έμπρακτα την ιδέα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την αποκατάσταση της ισορροπίας της σχέσης του ανθρώπου με τη Φύση.

Η Οργανωτική Επιτροπή