Άρθρα

  • Home
  • /
  • Αποτίμηση Πολιτιστικού Περιπάτου Αθηναίων Δρομέων (11/7/2020)

Αποτίμηση Πολιτιστικού Περιπάτου Αθηναίων Δρομέων (11/7/2020)

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» πραγματοποίησε το Σάββατο 11/7/2020 το απόγευμα, Πολιτιστικό Περίπατο για τα μέλη και τους φίλους του, σε τμήμα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Η ομάδα των συμμετεχόντων επισκέφθηκε μνημεία και χώρους πολιτισμού, που αφορούν διάφορες ιστορικές περιόδους της πόλης μας. Μετά τον περίπατο, η ομάδα γευμάτισε στο εστιατόριο «Art Εδέμ» στου Ψυρρή. Αντί αποτίμησης, παραθέτουμε τις εντυπώσεις του αγαπημένου μέλους της ομάδας μας Εύης Ρόδη που συμμετείχε στην εξόρμησή μας, και η οποία αποτύπωσε αυτές τις εντυπώσεις με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

«Το ραντεβού ήταν το Σάββατο, 11/07, στις 18:45, στον σταθμό του μετρό “Ακρόπολη”. Τουρίστες της πόλης μας για ένα απόγευμα! Ξεναγοί μας η Αργυρώ Αμοργιανιώτη, ο Ηλίας Μπέλλος κι ο Γιώργος Βλάσσης . Η επιμέλεια του εξόχου φυλλαδίου που μοιράστηκε λίγο πριν την εκκίνηση της περιήγησης, ήταν της Ελισάβετ Κρίπα. Συγκεντρωθήκαμε περίπου τριάντα άτομα που με χαμόγελα, φιλική διάθεση και κέφι ξεκινήσαμε τη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο.
Πρώτη μας στάση η Αρχαία Οδός Τριπόδων και το Μνημείο του Λυσικράτη! Στο φανάρι του Διογένη όλοι σιωπηλοί, ταξιδεύαμε σε όσα ακούγαμε δια στόματος Γιώργου κι Ηλία. Αμέσως μετά βρεθήκαμε στο σημείο εισόδου για το ιερό βράχο της Ακρόπολης. Φρεσκάρισμα της μνήμης και συγκίνηση… Έξω από το Ηρώδειο αισθανθήκαμε ακόμα πιο όμορφα. Είχαμε ήδη γίνει μια παρέα, είχαμε όλοι πλέον καλησπεριστεί και πει βιαστικά τα νέα μας. Περπατήσαμε χαρούμενοι μέχρι τον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη, όπου η Αργυρώ πήρε το πηδάλιο και μας έκανε μια γρήγορη, μα ουσιαστική ενημέρωση για το ναό. Η τελευταία μας στάση ήταν η Πνύκα και το Αστεροσκοπείο! Η Αθήνα πιάτο στα πόδια μας, πρόσφερε μια απόλαυση μοναδική. Τι πιο όμορφο να βρίσκεσαι στην Πνύκα, να ακούς την ιστορία του τόπου σου, αντικρίζοντας την Αθήνα και αγαπημένους Αθηναίους Δρομείς.
Στο δρόμο της επιστροφής ήμασταν όλοι ένα σώμα, μια οικογένεια, μια γροθιά. Τριάντα πρόσωπα γεμάτα χαρά. Απογευματινό, καλοκαιριάτικο γέμισμα ψυχής κι αισθήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας!!!»

Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενό μας πολιτιστικό ραντεβού!

Πολιτιστικό τμήμα ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς»