Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ
4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ
«Στις Γειτονιές της Αθήνας»
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν δύο Αγώνες, των 5 και 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση των 10χλμ θα δοθεί στις 08:30, ενώ των 5χλμ στις 09:00, μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου.

Στον Αγώνα των 10χλμ (10,80χλμ) οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός του Πάρκου, θ’ ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές.Εκκίνηση Άγαλμα Κωνσταντίνου – Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες – Άγαλμα Κωνσταντίνου) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ – ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΜΦΕΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ – ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ – ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ – ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ – ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ και τερματισμός στο Άγαλμα Κωνσταντίνου.

Στον Αγώνα των 5χλμ οι δρομείς ξεκινούν από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου -Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες – Άγαλμα Κωνσταντίνου) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Κωνσταντίνου).

Στις ανωτέρω διαδρομές θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, στην εκκίνηση, ενδιάμεσα, καθώς και στον τερματισμό, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Όσον αφορά την τροφοδοσία, στον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπεζάκι με νερά (κοινό με τα 10 χλμ), στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.
Στον Αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν τρεις ενδιάμεσοισταθμοί με νερά. Ένα Ευελπίδων και Μουστοξύδη (κοινό με τα 5 χλμ, στο 2,8 χλμ), ένα Βαρβάκη στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου (5,2 χλμ) και ένα πάλι Ευελπίδων και Μουστοξύδη (7,8 χλμ).

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες των 5 & 10 χιλιομέτρων και,κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί για τους πρωτεύσαντες ειδική κλήρωση με δύο ζευγάρια παπούτσιατης Εταιρείας Saucony
Σ’ όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Στα πλαίσια της πανδημίας, ο διοργανωτής Σύλλογος, Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς» για τηνπροστασία των αθλητών κι όλων των εμπλεκομένων αρωγών του Αγώνα από την covid-19, προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου, με κανόνες, μέτρα και διαδικασίες, εγκεκριμένο από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο και θα εφαρμοστεί πιστά και κατά συνέπεια, στη συμμετοχή μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapidtest. Τέλος, θα υπάρχει σ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής επαρκής Ιατρική κάλυψη.

Πέραν της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής, η βοήθεια της οποίας είναι πάντα πολύτιμη, στην εν λόγω Εκδήλωση θα συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., η ΤροχαίαΑττικής η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας για την ασφάλεια των αθλητών στους δρόμους όπου περνά ο Αγώνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ομάδα διασωστών Σαμαρειτών καιπολλοί εθελοντές, η ψυχή κάθε διοργάνωσης των Αθηναίων Δρομέων.

Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως είναι ένα, πραγματικό, φυσικό στολίδι για την πόλη της Αθήνας και με τις Εκδηλώσεις του Α.Π.Σ. Αθηναίοι Δρομείς παίρνει πνοή που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους!

ΧΟΡΗΓΟΙ
Χορηγός Ενυδάτωσης ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon
ΗΠΕΙΡΟΣ ΖΕΜΥΘΑ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΜΑΡΕΤΣΗΣ
Emelia
DOLE
OUTRUN
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ»

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
HERBALIFE
ΕΚΑΒ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
FOTOTRXOUME
ZOTEN

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
RUNNINGNEWS
Skywalker
IRun