Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ “ΘΡΥΛΟ” ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ STEEPLE

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ “ΘΡΥΛΟ” ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ STEEPLE

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Αποχαιρετισμός ενός μεγάλου ανδρός….  Ο «θρύλος» των στηπλ δεν μπόρεσε να υπερπηδήσει το τελευταίο εμπόδιο….

Γράφει ο Κώστας Τσαγκαράκης 

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στο Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων Αττικής δόθηκε η τελευταία παράσταση του δράματος, της αποχαιρετιστήριας νεκρώσιμης τελετής, του προσφιλούς και δημοφιλέστατου Γιώργου Παπαβασιλείου. 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και παραβρέθηκε στη σεπτή αυτή τελετή, που ήταν πολύ φορτισμένη από τους θρήνους της οικογένειας και των φίλων του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας κ. Γεωργακόπουλος,, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών κ. Παπαδόπουλος και αρκετοί κριτές του ΣΕΓΑΣ, εκπρόσωποι, των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, ο εκπρόσωπος των βετεράνων αθλητών στίβου της ΑΕΚ Κώστας Τζίβας, ο πρώην Γενικός Αρχηγός και Έφορος του τμήματος στίβου της ΕΚ Δημήτρης Παπασταύρου, ο Πρόεδρος της ORIGINAL της ΑΕΚ Δημήτρης Χατζηχρήστος, παλαίμαχοι και εν ενεργεία αθλητές της ΑΕΚ, (του αγαπημένου Συλλόγου του Γιώργου Παπαβασιλείου), ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας Βαγγέλης Βασιλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» Γιώργος Διαμαντής, εκπρόσωποι των σωματείων του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού,  συναθλητές του Γιώργου Παπαβασιλείου της ηρωικής εκείνης εποχής, ο πρωταθλητής των στηπλ και κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης Φίλιππος Φιλίππου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπεραποστάσεων Γιάννης Κούρος, πλήθος φιλάθλων.

Βαριά η ατμόσφαιρα και γοερός ο θρήνος. Στα μάτια όλων έτρεχαν εικόνες και σκηνές, που ο καθένας έφερνε αυτές τις στιγμές με τη μνήμη του, από όλα εκείνα που τον συνέδεαν με τον μεγάλο πρωταθλητή, που μετά τη θαυμαστή αθλητική του σταδιοδρομία, ήταν ένας μεγάλος πατέρας και προπονητής και φίλος και σύμβουλος και συμπαραστάτης και διαρκές άριστο παράδειγμα προς μίμηση.

Η σύζυγός του κ. Νίκη, τα παιδιά του Δημήτρης και Γρηγόρης, οι σύζυγοι των γιων του, τα εγγόνια του, ξεσπούσαν και δεν πίστευαν ότι η συμφορά που τους βρήκε, ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν ήταν ένα κακό όνειρο.

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου δεν είχε κλονισμένη υγεία. Δεν ήταν φιλάσθενος. Αντίθετα ήταν υγιέστατος και ακμαιότατος. Ίσως αυτή να ήταν η αιτία που τον παρέσυρε και δεν αξιολόγησε τα συμπτώματα και τα μηνύματα των τελευταίων ημερών, που ήταν καίρια και έφεραν το τραγικό τέλος. Βέβαια τώρα δεν ωφελεί κανένα σχόλιο. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου τώρα συγκατοικεί στο Πάνθεον των Αθανάτων, με όλους τους συναθλητές του που έχουν αποδημήσει πριν από χρόνια.

Αποχαιρετιστήριους επικήδειους χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους των παλαιμάχων αθλητών της Α.Ε.Κ. ο Κώστας Τζίβας και εκ μέρους του Συλλόγου ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας ο Κώστας Τσαγκαράκης, (ο βιογράφος του Γιώργου Παπαβασιλείου, του «θρύλου των στηπλ»). Στο παρόν σημείωμα συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη χαιρετισμοί δύο προσώπων, που η συγκίνηση και η φορτισμένη ατμόσφαιρα τους συγκράτησε και δεν διάβασαν το χαιρετισμό τους. Η νεαρή αθλήτρια της ΑΕΚ Ευτυχία Νάπα και ο Δημήτρης Παπασταύρου έδωσαν τους επικήδειους χαιρετισμούς, για να συμπεριληφθούν στο παρόν σημείωμα, ως ύστατο χαίρε στον αγαπημένο τους πρωταθλητή, φίλο, πατέρα, «παππού».