Δελτία Τύπου

  • Home
  • /
  • 1ος Αγώνας Πεδίου Άρεως “Στις γειτονιές της Αθήνας” – Δελτίο Τύπου

1ος Αγώνας Πεδίου Άρεως “Στις γειτονιές της Αθήνας” – Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 26/6/2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & 1oς ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανέμορφο και καταπράσινο χώρο του Πεδίου Άρεως, στο κέντρο της Αθήνας, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», πραγματοποίησε ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, με σκοπό την ανάδειξη του, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 Πιο συγκεκριμένα, μουσικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον εσωτερικό χώρο του Πάρκου και παράλληλα, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΝ ΆΡΕΩΣ «Στις γειτονιές της Αθήνας» 5 & 10χλμ και 1000 μέτρα για παιδιά.

Στο πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα που επικρατούσε, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με δυνατή μουσική από την SOUND CREATION, δίνοντας το ρυθμό στους διοργανωτές, στους εθελοντές αλλά και στους δρομείς που είχαν κατακλύσει τον χώρο του Πεδίου του Άρεως με χαμόγελα και ζωντάνια.

Ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο της περιβαλλοντικής εταιρείας ΖΟΤΕΝ είχε στηθεί στην είσοδο του Πάρκου, με σκοπό να ενημερώσει με τις συμβουλές και τα προγράμματά της μικρούς και μεγάλους για τις «πράσινες» δράσεις και τα οφέλη τους στο περιβάλλον και να ενισχύσει μ’ αυτόν τον τρόπο την οικολογική συνείδηση όλων.

Η εκκίνηση του 1ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΝ ΆΡΕΩΣ δόθηκε απέναντι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 8:10π.μ. από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Διαμαντή, με τον παιδικό Αγώνα 1000m. Παιδιά με χαρούμενα πρόσωπα πλημμύρισαν την αψίδα εκκίνησης, χάρηκαν τη διαδρομή στο πάρκο και μετά τον τερματισμό τους, αφέθηκαν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των δύο animateur της εκδήλωσης, για να παίξουν και να διασκεδάσουν. Αμέσως μετά, στις 8:30π.μ. έγινε η εκκίνηση των Αγώνων 5 και 10km. 400 δρομείς όλων των ηλικιών ξεκίνησαν, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή εντός του πάρκου, περνώντας από το Άγαλμα της Αθηνάς όπου και το Μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών Πεσόντων στην Ελλάδα, τις προτομές των ηρώων του 1821 και κατόπιν, βγαίνοντας σε κεντρικούς δρόμους και ιστορικές γωνιές της πόλης, γέμισαν το κέντρο της Αθήνας χρώμα και χαμόγελα. Στο πέρασμά τους, αντίκρισαν σημαντικά κτίρια και πλατείες, όπως τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την πλατεία Γκύζη, τον Άρειο Πάγο, την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο κι έτσι έδωσαν μια άλλη πνοή «στις γειτονιές της Αθήνας».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον τερματισμό των δρομέων στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ και τις βραβεύσεις/απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 και 10km αντίστοιχα. Κατά την αποφώνηση, ο κ. Διαμαντής ευχαρίστησε θερμά όλους για τη συμμετοχή και την προσφορά τους σ’ όλες τις εκδηλώσεις του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» κι όλοι μαζί έγιναν μια αγκαλιά, φωτογραφήθηκαν, χόρεψαν και απόλαυσαν τις στιγμές μέσα σ’ αυτό το πράσινο στολίδι, στο κέντρο της Αθήνας, το Πάρκο του Πεδίου Άρεως.

Για την ιστορία, στους αγώνες πρώτευσαν:
5 χλμ ΑΝΔΡΕΣ

1. BAYOUMI HATEM 18:22
2. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 18:23
3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 19:09

5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 19:45
2. ΑΝΑΤΑΣΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 22:45
3. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 23:07

10 χλμ ΑΝΔΡΕΣ

1. ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 36:47
2. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 42:50
3. ΤΣΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 43:02

10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. ΤΖΙΜΑ ΕΛΕΝΗ 48:18
2. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 49:10
3. ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΝΝΥ 54:04

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:
• Την Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ. που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.
• Την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής / Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για την πολύ καλή συνεργασία, για την περιφρούρηση του Αγώνα σε κεντρικούς δρόμους της διαδρομής και για την προστασία των αθλητών. Ιδιαίτερα, να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο για τον συντονισμό με τη φυσική του παρουσία.
• Την Δημοτική Αστυνομία για την ανταπόκριση σε ελάχιστο χρόνο.
• Την Χορηγό ενυδάτωσης Εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
• Την Εταιρεία DOLE HELLAS για την τροφοδοσία των αθλητών με μπανάνες.
• Την Εταιρεία SAUCONY για την στήριξη και την προσφορά αθλητικών ειδών (2 ζευγάρια παπούτσια και 10 τεχνικά μπλουζάκια) για τους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες στα 5 & 10km αντίστοιχα.
• Την Εταιρεία OUTRUN για τη στήριξη του Αγώνα.
• Την Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική Μαρέτση, για τα υπέροχα αλμυρά snacks που ετοίμασε για τους αθλητές.
• Τον Εκδοτικό Οίκο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΝΑ που μας παρείχε την μουσική.
• Τα Φροντιστήρια ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ για τη συνεισφορά του στον Αγώνα και τη συνολική στήριξη στο Σύλλογό μας
• Το ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στις εκδηλώσεις μας.
• Την Εταιρεία ZOTEN για τη συμβολή ώστε να χαρακτηριστεί ο Αγώνας Πράσινος.
• Τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ του ΚΟΣΜΟΥ τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (ΟΔΙΚ) και το ΕΚΑΒ για την ιατρική κάλυψη του Αγώνα.
• Το FOTOTREXOUME για τη φωτογραφική κάλυψη του Αγώνα.
• Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΑΘΗΝΑ 984fm και ΕΡΑ SPOR 101,8fm για τη ραδιοφωνική προβολή του Αγώνα.
• Τον Δάσκαλο μας, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΛΗ και την υπέροχη ομάδα του, για την συγκινητική και πολύτιμη παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας και τη στήριξή τους στον Αγώνα.
• Από την ΓΓΑ Τον κ. Γιώργο Πίγκο Γεν. Γραμματέα Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους UESpT και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. και εκπρόσωπο του Συλλόγου Αθλητών Τροκαντερό κ. Κώστα Λιαπή, την Γεν Γραμματέα και την Ταμία του ΣΔΥ Αθηνών κες Σπυριδούλα Μπούκα και Μανώλια Μιχαλογιαννάκη, αντίστοιχα για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας.
• Τέλος, το μεγαλύτερο Ευχαριστώ στους εθελοντές για τη ανεκτίμητη προσφορά τους τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Η υπόσχεση και δέσμευση του Συλλόγου είναι μία. Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως να ξαναζωντανέψει μέσα από τις δράσεις του και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας κάθε ενδιαφέροντος.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν και σας περιμένουμε όλους, σε νέα ημερομηνία, στις 15 Απριλίου 2018, για να ψυχαγωγηθούμε και να τρέξουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας και στις γύρω γειτονιές και να γεμίσουμε το κέντρο της Αθήνας με όμορφα χαμόγελα.

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου
Αθηναίοι Δρομείς

Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

_______________ ______________
Γιώργος Διαμαντής Ηλίας Μπέλλος