Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Δελτίο τύπου 2ου αγώνα στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων

Δελτίο τύπου 2ου αγώνα στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
«ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»
Εκεί που γράφτηκε η ιστορία τους….

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας δρόμου, που ήταν αφιερωμένος στους Μικρασιάτες Πρόσφυγες.
Από πολύ νωρίς το πρωί η Πλατεία του Αγίου Γεωργίου μετατράπηκε σε αγωνιστικό χώρο, με όλη την Οργανωτική Επιτροπή : Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου N. Φιλαδέλφειας – N. Χαλκηδόνος και τον Αθλητικό και Γυμναστικό Σύλλογο «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας) να είναι έτοιμη για τις δύο διαδρομές του αγώνα: τα 10.000 μ. για ενήλικες και τα 1.000 μ. για τα μικρά παιδιά.
Για αρκετούς μήνες μεριμνούσε για όλες τις λεπτομέρειες των αγώνων. Η Τροχαία Ν. Ιωνίας, τα Αστυνομικά Τμήματα Ν. Ιωνίας, Περισσού και Ν. Φιλαδέλφειας, η Δημοτική Αστυνομία Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας, οι γυμναστές και οι γυμνάστριες του Ο.Π.Α.Ν., η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ν. Ιωνίας, ο γιατρός των Αγώνων κ. Σακαρέλλος, ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου “Αγίας Όλγας” κ. Δελατόλλας, η πολυπληθής ομάδα της “ΑΝΑΤΟΛΗΣ”, με όλο το Δ.Σ., προπονητές, αθλητές, αθλήτριες και μέλη του Συλλόγου και η άνω των 140 εθελοντών μεγάλη «οικογένεια» των ανώνυμων εθελοντών των Τοπικών Συλλόγων: της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, των Ινεπολιτών- Κασταμονιτών, του Συνδέσμου Αλαγιωτών, του Ιωνικού Συνδέσμου, του Συλλόγου Σμυρναίων, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ», του Φυσιολατρικού Ομίλου, του 4ου Συστήματος Προσκόπων, του Χορευτικού Εργαστηρίου Ν. Ιωνίας, του Συλλόγου Θεσσαλών, του Συλλόγου Ηπειρωτών, καθώς και οι μεμονωμένοι εθελοντές πρόσφεραν μεγάλη βοήθεια για να ολοκληρωθούν οι αγώνες.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής απηύθυνε, πριν την εκκίνηση των 10.000 μ. ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η διάθεση των δρομέων σε υψηλό επίπεδο. Την υπόσχεση των δρομέων απήγγειλε ο Πειραιώτης δρομέας κ. Λάμπρος Διακάτος. Την εκκίνηση των 10.000 μ. έδωσε ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και των 1.000 μ. ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος
Χορηγοί Επικοινωνίας: ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Ηρακλείου 94 FM και η ΙΟΝΙΑ ΝΕΤ.
Όλοι οι αθλητές τερματίζοντας έπαιρναν το ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα, στην πίσω πλευρά του οποίου ήταν το ιστορικό της διοργάνωσης και όλα τα χαρακτηριστικά σημεία των διαδρομών: οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα εργοστάσια, τα φουγάρα, τα μουσεία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των δύο Δημάρχων: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου ο πατήρ Δανιήλ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας κ. Ανανιάδης, ο επί κεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» κ. Π. Μανούρης, η επί κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Δ. Θωμαΐδου, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Αμανατίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λιλιαν Αθυμαρίτου και Σάβ. Χατζηκωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. ΄Ολ. Κατημερτζή, κ. ΄Ολ.Ακιανίδου, Κ. Εξαδάκτυλος, Χρ. Χατζηϊωάννου, Ηλ. Γκαραβέλας, Βέτα Γεωργιάδου, Αντ. Βουδούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Μανωλεδάκης Θεόδωρος (υπεύθυνος του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού- ο οποίος έτρεξε στον αγώνα), ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Κωστιδάκης, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων: κ. Χάρης Σαπουντζάκης (Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας), κ. Γιάν. Κοντίτσης (Πρόεδρος Ιωνικού Συνδέσμου), κ. ΄Ελσα Ανθρακίδου (Συλλόγου Σμυρναίων), κ. Γ. Νουβέλογλου (Συνδέσμου Αλαγιωτών), κ. Γιάν. Ηλιού (Συλλόγου Ινεπολιτών- Κασταμονιτών), η κ. Κούλα Μπρόλιου (Συλλόγου Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ), η κ. Πανάγου (Συλλόγου ΣΙΝΩΠΗ). Από το ραδιοφωνικό σταθμό 94 FM η κ. Μαίρη Αρώνη (Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου) και από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ΙΟΝΙΑ ΝΕΤ η κ. Παναγιώτα Σούγια.
Οι πρώτοι νικητές των αγώνων είναι: 1.000 μ. : Χριστάνας Κων/νος (ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ) – Αυγέρη Στέλλα (ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)
10.000 μ. Σταμούλης Γεώργιος (Α.Σ. Φίλιππος Βέροιας) – Παναγιωτοπούλου Ιουλία – Ελένη.
Επισυνάπτονται αναλυτικά αποτελέσματα, οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας ηλικίας και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τη διαδρομή και τον τερματισμό του πρώτου άνδρα και της πρώτης γυναίκας.
Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε ιδιαιτέρως τους τυφλούς Παρολυμπιονίκες αθλητές: Στέργιο Σιούτη και το συνοδό του Βάιο Μεσδανίτη και τον Νικόλαο Τσατσακλά και τη συνοδό του Μαρίνα Κολέττα. Επίσης βράβευσε το μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα τον κ. Ευάγγελο Καστριτσέα.
Το κύπελλο «στον αθλητή που δεν νίκησε» απονεμήθηκε μετά από κλήρωση στον αθλητή Σπύρο Σιούτη, γιο του Παρολυμπιονίκη κ. Στέργιου Σιούτη.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία των αγώνων. Επίσης συγχαίρει τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τους ευχαριστεί για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έκαναν για όλη τη διοργάνωση. Η διοργάνωση κρίθηκε και χαρακτηρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ως υψηλού επιπέδου.