Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Θρηνεί η οικογένεια των δρομέων…..
Οι φίλοι Μαραθωνοδρόμοι συσκέφτονται….

Το Σάββατο το πρωί 26 Νοεμβρίου 2016, έφυγε από κοντά μας ο φίλος και συναθλητής Δημήτρης Κανέλλης. Το μοιραίο ήρθε και τον συνάντησε κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησής του στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας. Ήταν τόσο ξαφνικό που κανείς μας δεν θέλει και δεν μπορεί να το πιστέψει.
Ο Δημήτρης Κανέλλης (ηλικίας 62 ετών), ήταν καθηγητής στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας και πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Παλαιός αθλητής της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» Ν. Ιωνίας, που μεταγράφηκε από τον ΠΕΙΡΑΪΚΟ. Δρομέας μεγάλων αποστάσεων και εν ενεργεία Μαραθωνοδρόμος. Είχε τρέξει σε δεκάδες Μαραθωνίους ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το τρέξιμο ήταν η μεγάλη του αδυναμία.
Οι φίλοι του και οι συναθλητές του έχουν συνταραχθεί. Γιατί έφυγε ένας Μαραθωνοδρόμος; Αφού ήταν σε όλα του επιμελής και εγκρατής; Τι ήταν αυτό που τον πρόδωσε;; Πώς κατάφερε ο χάροντας και τον πρόλαβε επάνω στο τρέξιμο και τον υπερνίκησε;; Ο Δημήτρης έτρεχε τακτικότατα, μέχρι του σημείου η αγαπημένη του σύζυγος, η Βιβή, να τον αποκαλεί «Κούρο», με το όνομα δηλαδή του φημισμένου υπεραθλητή Γιάννη Κούρου.
Οι φίλοι του δρομείς είπαν κάτι που ίσως να το θέλουν και οι ίδιοι για τον εαυτό τους: «έφυγε χωρίς να βασανιστεί και χωρίς να βασανίσει κανένα. Έφυγε επάνω σ’ αυτό που αγαπούσε πολύ, στη διάρκεια του τρεξίματος».
Βέβαια η οικογένειά του, η σύζυγός του Βιβή, δρομέας και η ίδια, η κόρη του Στέλλα, ο γιος του Στράτος πιστεύουν ότι θα γυρίσει. Πιστεύουν ότι κάνει μια προπόνηση μεγαλύτερης διάρκειας και ότι θα επιστρέψει. Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγήσουν το αναπάντεχο;
Εμείς οι υπόλοιποι πιστεύουμε ότι πηγαίνει κάπου, όπου φυσικά θα πάμε όλοι σε κάποια στιγμή, και από εκεί θα συνεχίσει να φροντίζει την οικογένειά του και εκεί θα συνεχίσει να τρέχει στα απέραντα πεδία.

Η κηδεία του θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΣΤΙΣ 3.00 ΜΜ. ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ (Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ).

Αγαπητέ Δημήτρη, όλοι εμείς οι δρομείς υποσχόμαστε ότι θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαρακτηριστικό σου τρέξιμο και το ήρεμο ύφος σου και όταν πάλι θ’ ανταμώσουμε θα συνεχίσουμε αυτό που διακόπηκε το Σάββατο στις 26 Νοέμβρη του 2016, την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, στη γιορτή της κόρης σου Στέλλας.

Καλό δρόμο Δημήτρη, καλό αγώνα, καλή αντάμωση.