Ειδήσεις

  • Home
  • /
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΔΥΑ OFF TRAIL – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 22.5ΧΛΜ & 10,5ΧΛΜ Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΔΥΑ OFF TRAIL – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 22.5ΧΛΜ & 10,5ΧΛΜ Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΔΥΑ

OFF TRAIL – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 22.5ΧΛΜ & 10,5ΧΛΜ
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ανταποκρινόμενος στην αυξανόμενη διάθεση των Μελών του να συμμετάσχουν και σε Ορεινούς Αγώνες Δρόμου θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 συμμετέχοντας στον 1ο Off Trail Αγώνα Παρνασσού απόστασης 22,5χλμ και 10,5χλμ.
Διοργανωτές του Αγώνα. Η Milias Camp με την στήριξη του Δήμου
Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς.
Το πρόγραμμα της εκδρομής
Αναχώρηση από Αθήνα Κυριακή 9 Οκτωβρίου ώρα 06.00 πρωινή.
Σημείο αναχώρησης: Πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά στο ξενοδοχείο Στάνλευ, στάση Μετρό Μεταξουργείο.
Ώρα εκκίνησης του αγώνα 10.00πμ
Κόστος μεταφοράς και επιστροφής 12 ευρώ το άτομο
Κόστος συμμετοχής στον αγώνα 15 ευρώ. (θα γίνει ομαδική εγγραφή)
Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα και την μεταφορά παρακαλούμε στα τηλέφωνα 210 3625168 κα Ελένη Μπερτσάτου και 2130366091 κα Σπυριδούλα Μπούκα.
Κατωτέρω παραθέτουμε την Προκήρυξη – ανακοίνωση των Διοργανωτών
Με εκτίμηση
Για το Δ/Σ του ΣΔΥΑ
Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Μπερτσάτου Σπυριδούλα Μπούκα

Όνομα αγώνα: Off trail, Παρνασσός
Αγώνας ορεινού δρόμου, στις βορειοδυτικές πλαγιές και κορφές του Παρνασσού.
Ημ/νία: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Μήκος βασικής διαδρομής: Περίπου 22,5 Km
Υψομετρική διαφορά: Περίπου 1600μ
Μήκος μικρής διαδρομής: 10,5 Km (Υψομετρ. 560μ)
Μήκος παιδικής διαδρομής: 1,5 Km (Υψομετρ. 120μ)
Διοργανωτές: Η MILIAS CAMPS, με τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς.
Το Off trail, Παρνασσός είναι μία διαδρομή αρκετά “ορειβατική” που κινείται σε μεγάλο ποσοστό εκτός μονοπατιών και δρόμων. Πράγματι, για 6 χιλιόμετρα η διαδρομή είναι εκτός μονοπατιού (σε λιβάδια, δάση και δασωμένες ρεματιές), για 4,5 χιλιόμετρα σε μονοπάτι και για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα σε δασικούς χωματόδρομους χωρίς να διασταυρώνεται ούτε να συναντάει καθόλου άσφαλτο. Εξ ου και το όνομά της, off trail.
Ο δρόμος αυτός γίνεται για πρώτη φορά ενώ ο Δυτικός Παρνασσός στον οποίο κινείται, περιλαμβάνει κάποια από τα πιο παρθένα τμήματα του Παρνασσού στα οποία δεν υπάρχουν μονοπάτια, με κορφές και δάση χωρίς ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης. Χωρίς υπερβολή, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής κινείται στη σκιά, κάτω από ελατοδάση, πλατάνια και πουρνάρια και περνάει από δύο πηγές. Η διαδρομή ξεκινάει από χαμηλά (360μ υψόμετρο), καταλήγει σε κορφή 1406 μ, περνάει από μεγάλη σπηλιά και ολοκληρώνεται στο σημείο της αφετηρίας κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Απαιτεί εμπειρία από τρέξιμο και περπάτημα στο βουνό και προσοχή.
Παράλληλα με την μεγάλη διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί και μικρότερη 10 χιλιομέτρων αλλά και μία παιδική. Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μπάνιο στη πισίνα του MILIAS CAMPS VILLAGE και διάφορα παιχνίδια και σπορ.
Η μεγάλη διαδρομή (22,5 Km)
MILIAS CAMPS – Μοναστήρι Παντάνασσας – κορφή Άη Λιάς – Πουρναρόβρυση-Μπαρουτοσπηλιά – Μαριολάτα – MILIAS CAMPS
Μήκος διαδρομής: Περίπου 22,5 χλμ
Υψομετρική διαφορά: Περίπου 1600μ

Πιο αναλυτικά:
Η βασική διαδρομή, ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE (http://www.miliascamps.gr/index.php/el/mnumiliascampvllage-gr), ανεβαίνει ακολουθώντας μονοπάτια, δασικούς αλλά και παρθένο πεδίο μέσα στο δάσος εκτός μονοπατιού για να καταλήξει στη κορφή Άη Λιάς (1406μ). Από εκεί, η διαδρομή ακολουθεί την κόψη και κατεβαίνει μέσα από όμορφο πυκνό δάσος μέχρι να συναντήσει και πάλι δασικό δρόμο. Ο δρόμος οδηγεί σε πηγή από όπου η διαδρομή αφήνει το δρόμο και εκτός μονοπατιού πάλι κινείται ανάμεσα στα έλατα σε πεδίο δύσκολο που περιλαμβάνει και πέρασμα από ξερή κοίτη με βράχια. Στη συνέχεια η ρεματιά στενεύει και οδηγεί σε μια μεγάλη εντυπωσιακή σπηλιά, την Μπαρουτοσπηλιά. Η σπηλιά αυτή είναι διαμπερής, οι συμμετέχοντες μπαίνουν στην σπηλιά από τη μία είσοδο και βγαίνουν από την άλλη για να συνεχίσουν κατεβαίνοντας μία απότομη σάρα και να μπουν σε καλογραμμένο πλέον μονοπάτι που κατηφορίζει μέχρι το χωριό Μαριολάτα. Από εκεί, λίγα χιλιόμετρα ελαφρά ανηφορικός χωματόδρομος μας οδηγεί πάνω από το σημείο της αφετηρίας. Τερματισμός από μονοπάτι και λιβάδι.
Η μικρή διαδρομή (10,5 Km)
MILIAS CAMPS-μοναστήρι Παντάνασσας-Μαριολάτα-MILIAS CAMPS
Μήκος μικρής διαδρομής: Περίπου 10,5 Km
Υψομετρική διαφορά μικρής διαδρομής: Περίπου 560μ
Η παιδική διαδρομή (1,5 Km)
Μήκος παιδικής διαδρομής: Περίπου 1,5 Km
Υψομετρική διαφορά παιδικής διαδρομής: 120μ
Οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια ενώ πλούσια δώρα θα κληρωθούν ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών του αγώνα, της εταιρίας “ACTIVEPOINT”, του μεταλλευτικού πάρκου, “VAGONETTO” και της “MILIAS CAMPS”.
Τα βραβεία που θα δοθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, θα είναι φτιαγμένα από όμορφες κόκκινες πέτρες βωξίτη Παρνασσού, προσφορά του VAGONETTO.
Διοργανωτές του αγώνα είναι η MILIAS CAMPS, με τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς. Τον αγώνα θα στελεχώσουν μαθητές Λυκείου και ΙΒ των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, μέλη του τοπικού συλλόγου ΕΑΣ Λιλαίας (Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λιλαίας) καθώς και κάτοικοι της περιοχής.